Diyarbakır’da polise saldırı: 1 şehit

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde devriye görevi yapan polis memurlarına düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis memuru şehit oldu, yoldan geçen bir vatandaş hayatını kaybederken 1 vatandaş ise yaralandı.

  Edinilen bilgilere göre olay, Çınar ilçesinde saat 22.45'te meydana geldi. Devriye görevi yapan resmi polis aracına, kimliği belirlenemeyen bir örgüt tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Çevredekilerin büyük korku yaşadığı saldırıda araçta bulunan polis memuru Mehmet Uyar (30) ile sivil vatandaşlardan Osman Caran ve İbrahim Turan ise yaralandı.  Olayda ağır yaralanan polis memuru Uyar ile Caran ve Turan  Diyarbakır Bölge Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen saldırıda ağır yaralanan polis memuru Uyar, kurtarılamayarak   şehit oldu,  sivil vatandaşlardan Osman Caran da hayatını kaybetti. Yaralı olan İbrahim Turan'ın ise tedavisine devam edildiği bildirildi.

  EMNİYET MÜDÜRÜ HASTANEYE GELDİ

  Devriye görevi yaparken silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan polis memuru Uyar’un bulunduğu hastaneye Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü geldi. Ağır yaralı olarak getirildiği hastanede ilk müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olan polis memuru Uyar’ın bulunduğu hastanede ise polis ekipleri, yoğun güvenlik önlemi aldı. Hastane bahçesine ise çevik kuvvet ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı.

  Polis ekiplerine saldıran teröristin yakalanması için ilçe genelinde Özel Harekat polisleri ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geniş çaplı operasyon başlatıldı.(iha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri