Diyarbakır’da ‘saldırgan köpek’ krizi!

Diyarbakırlı vatandaşlar, son zamanlarda köpek saldırılarından şikâyetçi. Bazı vatandaşlar, sık sık köpek saldırılarına maruz kaldıklarını öne sürerken, HAYTAP Başkanı Sevgi Ekmekçiler, çoğu zaman insanların hayvanlara saldırdığını ifade etti.

TİGRİS HABER - Diyarbakırlı vatandaşlar, son zamanlarda köpek saldırılarından şikâyetçi.  Bazı vatandaşlar, sık sık köpek saldırılarına maruz kaldıklarını öne sürerken, HAYTAP Başkanı Sevgi Ekmekçiler, çoğu zaman insanların hayvanlara saldırdığını ifade etti. Ekmekçiler, bu tür şikâyetlerin ve sorunların önüne geçmek için belediyenin özel bir ekip çalışması yapması gerektiğini söyledi.

Diyarbakır’da ‘saldırgan köpek’ krizi sürüyor. Vatandaşlar, kendilerine saldıran aşısız köpeklerin ilgili kurumlar tarafından barınaklara alınmasını ve gerekli tedavilerin yapılmasını istiyor. Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Musa Anter Caddesinde köpeklerin saldırısına uğradığını ve yaralandığını söyleyen Naşide Türk adlı vatandaş: “Önceki gün Musa Anter kavşağından karşıdan karşıya geçerken grup halinde olan köpeklerin saldırısına uğradım. Vücudumda morluklar oluştu ve yaralandım. Bu köpeklerin barınaklara götürülmesi lazım. Hayvanları elbette seviyoruz, fakat saldırgan köpekler risk oluşturuyor. Belediyenin bir çözüm bulması lazım bu noktada” diye konuştu.

“Onlar bizden şiddet görüyor”

Söz konusu duruma ilişkin gazetemize konuşan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Sevgi Ekmekçiler ise, hayvanların insanlardan şiddet gördüğünü belirterek: “Hayvanlar bizlerle birlikte yaşıyorlar, binlerce hayvan var, bunların büyük çoğunluğu yani yüzde doksan dokuzu saldırgan değil. Beraber yaşıyoruz, daha çok onlar bizden şiddet görüyor, sokaklarda tekmeleniyorlar, trafik kazalarında yaralanıyorlar. Çok saldırgan köpekler olabiliyor ama, onlarda insanların hareketlerinden dolayı sahiplerinden gördükleri şiddeti uyguluyorlardır” dedi.

“Belediyenin teknik bir ekibi lazım”

Saldırgan olarak nitelendirilen köpekler için belediye tarafından özel bir ekip oluşturulması gerektiğini söyleyen Ekmekçiler: “Saldırgan dedikleri köpekler için Büyükşehir Belediyesinin teknik bir ekibi lazım; araştıran, analiz eden, derleyen. Büyük ihtimalle hayvanlar insanlardan şiddet gördüğünden saldırgan oluyorlar. Kendilerini korumak için saldırgan tavırlar sergiliyorlar. İnsanlar bazen bir havlamayı bile saldırganlık gibi algılayabiliyorlar. Çok korkunç. Kurum eksiklikleri var, mesela barınak yok, barınak olsa da orada çalışabilecek teknik insan yok, hayvan cinslerini tanımıyorlar, eğitilse dahi bu alanda işten çıkarılmalar olabiliyor” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri