Diyarbakır’da skandal görüntüler, insan canını hiçe sayan hastane!

Diyarbakır’daki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi skandallarla gündeme gelmeye devam ediyor.  Hastaneye kaldırılan bir diyaliz hastasının inşaat çalışmalarının yapıldığı alanda tedavi edildiği ortaya çıktı.

Bölgenin en büyük ve donanımlı hastanelerinden biri olan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, son yılların en büyük skandalı ile gündeme geldi. Hastanede bir yanda inşaat çalışmaları diğer yanda diyaliz hastasının tedavisi yapıldı. Bu görüntüler bir hasta yakını tarafından çekildi. Görüntülerde bir yanda inşaat çalışmaları diğer yanda hastanın diyalizde olduğu görülüyor.

Oda kapılarının olmadığı, o da kapılarına branda çekildiği görülen görüntülerde, kova, iskele, el arabası, arabanın içinde kürek, süpürge, fırça olduğu, karton kutuların, boya kutuları ve bunlara ilişkin kullanılan malzemelerin olduğu göze çarpıyor. Envai çeşit malzemenin bulunduğu odanın bir yanında ise hastaların tedavi edildiği dikkat çeken görüntülerde, tedavi gören hastalar ise diyaliz hastaları.

Diyaliz hastaları, vücutlarındaki biriken fazla sıvının alınması için açılan kateter nedeniyle enfeksiyon kapma riski sıralamasında üst sıralarda yer alan diyaliz hastalarının kir içindeki bir ortamda diyalize alınması hastaların tepkilerine de neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri