Diyarbakır'da yurttaşlar ağaç dallarıyla orman yangını söndürmeye çalıştı

Diyarbakır'ın Dicle ve Hani ilçeleri arasında meydana gelen yangında 500 dönümden fazla biçilmemiş buğday ve anız yandı. Vatandaşlar, kopardıkları ağaç dallarıyla yangını söndürmeye çalıştı.

TİGRİS HABER - Edinilen bilgilere göre, Dicle ilçesinin Dede Mahallesi ile Hani ilçesinin Gürbüz Mahallesi arasında kalan bölgede henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi.

Yangın, ekipler ve ağaç dallarını koparak yardım eden vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında anız, ormanlık alan ve yaklaşık 500 dönümden fazla biçilmemiş buğday zarar gördü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri