Şehmus KIZILASLAN / Özel Haber
TİGRİS HABER - Kentteki mevcut spor tesislerinin sayısının yetersiz olması ve bazı sahaların bakım onarımların alınması,ve ne zaman tamamlanacak tarihi belirsizliğini koruyor olması kentte ki amatör spor kulüpleri zor durumda bırakıyor.
2 milyonluk kentte 3 futbol sahası
Yaklaşık 2 milyonluk ve Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Diyarbakır’da yalnızca 3 aktif futbol sahasının bulunmasına spor kamuoyunun büyük tepkilere yol açarken, kulüplerin yöneticileri ve antrenörler bu durumun bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyor.
Bakıma alınan sahalar ne zaman bitecek ?
Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Diyarbakır Amatör kulüplerin Altyapısı olan Akademik ve Elit liglerinin başlamasıyla birlikte bakım ve onarıma alınan Beyaz Tebeşir Futbol Sahası ve Köşkler Futbol Sahalarının ne zaman biteceğinin net tarihi henüz belli değil. Bu nedenle Diyarbakır Seyrantepe Şilbe Tesisleri ’nde sadece bulunan 3 sahada profesyonel ve Amatör kulüpleri olamak üzere 6-7 takımın bu 3 sahada oynaması ve sahaların doluluğu nedeniyle sporcular ve kulüplerin mağduriyetini yaşadığı spor tesislerinin yetersizliğle bir kez gözler önüne serdi.
3 sahada 7-8 Futbol takım oynuyor
Seyrantepe Şilbe Tesisleri’nde bulunan 3 sahada şu anda Amedspor Kadın futbol takımı, Nesine 3'ncü lig ekibi Diyarbekirspor, BAL Ligi ekiplerinden Diyarbakırspor ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Masterler Takımları, ve Amatör lig kulüpleri, Akademik ve Elit altyapı takımları aynı sahayı kullanmak zorunda kalmasının yanı sıra bazı spor kulüplerin sporcuları Antreman yapmadan maçtan maça geliyor. Olmasındaki durum hem futbolcuların performansını büyük ölçüde olumsuz yönde etkiliyor.
Diyarbakır'da saha yok ilçeye gidecek
Bu hafta Diyarbekirspor Kulübünün U14 ve U15 takımlarının Seyrantepe sahasında oynaması gerektiği, Cizre Dicle Spor karşılaşması saha doluluğu nedeniyle Çınar ilçesi Sahası’nda saat 12.00'de ve 14.00’te aynı sahada ayri saatlerde oynayacak.