Diyarbakır’ın filenin sultanları zirvede

Kadınlar Voleybol 2. Ligi 16. Grup’ta mücadele eden Megaron İnşaat Diyarbakırspor Kadın Voleybol Takımı, sergilediği üstün performansla rakiplerine gözdağı vermeye devam ediyor.

Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Ligde oynadığı beş karşılaşmanın tamamını kazanarak 5’te 5 yapan Diyarbakır temsilcisi, Mardin ekibi Margenç Spor Kulübü’nü de set vermeden 3-0 mağlup ederek zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

Sezona büyük hedeflerle başlayan ve ortaya koyduğu başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Megaron İnşaat Diyarbakırspor, hem aldığı galibiyetlerle hem de sahadaki mücadele gücüyle ligin en iddialı ekiplerinden biri olduğunu bir kez daha gösterdi. Namağlup yoluna devam eden Diyarbakır’ın Sultanları, oynadığı beş karşılaşmada rakiplerine henüz set şansı tanımayarak önemli bir başarıya imza attı.

MARGENÇ SPOR’A SET VERMEDİLER

Mardin temsilcisi Margenç Spor Kulübü karşısında maça oldukça istekli ve kararlı başlayan Diyarbakır ekibi, ilk setten itibaren oyunun kontrolünü eline aldı. Servislerdeki etkili performansı, hücum organizasyonlarındaki başarısı ve savunmadaki disiplinli oyunuyla rakibine üstünlük kuran Megaron İnşaat Diyarbakırspor, karşılaşmanın üç setini de farklı skorlarla kazanmayı başardı.

Mücadelede ilk seti 25-12 kazanan Diyarbakır temsilcisi, ikinci sette de üstün oyununu sürdürerek 25-7'lik skorla durumu 2-0'a getirdi. Üçüncü sette de rakibine oyun kurma fırsatı vermeyen Sultanlar, bu seti de 25-8 kazanarak karşılaşmadan 3-0'lık net bir galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla ligdeki beşinci galibiyetini alan Megaron İnşaat Diyarbakırspor, puanını 15'e yükselterek 16. Grup'taki liderliğini sürdürdü. Üstelik beş maçta da rakiplerine set vermemesi, takımın ne kadar güçlü ve istikrarlı bir performans ortaya koyduğunu gözler önüne serdi.

DİYARBAKIR PROTOKOLÜNDEN SULTANLARA DESTEK

Diyarbakır'da oynanan karşılaşmaya sporseverlerin ilgisi de yoğun oldu. Mücadeleyi Diyarbakır Vali Yardımcısı Fatih Ayaz, Megaron İnşaat Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Bülent Oğuz ve çok sayıda voleybolsever tribünden takip etti. Tribünlerde oluşan destek ve ilgi, kadın voleybolculara büyük moral verirken Diyarbakır'da kadın sporunun gelişmesi ve daha geniş kitlelere ulaşması açısından da anlamlı bir görüntü oluşturdu. Karşılaşmayı yakından takip eden protokol üyeleri ve sporseverler, Sultanların ortaya koyduğu başarılı performansa alkışlarla destek verdi.

BAŞKAN BÜLENT OĞUZ’DAN TEKNİK HEYET VE SPORCULARA TEBRİK

Karşılaşmanın ardından Megaron İnşaat Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Bülent Oğuz, elde edilen farklı galibiyetten dolayı teknik heyeti ve oyuncuları tebrik etti. Takımın ortaya koyduğu mücadele, birliktelik ve kazanma arzusundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Oğuz, sporcuların başarılarının devam etmesini temenni eden Başkan şunları söyledi. “Takım olarak sezon boyunca ortaya konulan performansın tesadüf olmadığını bugün oynanan güzel oyunda bir kez daha gösterdik bu başarının ekip ve takım ruhu, disiplinli çalışması ve sahadaki mücadeleci kimliğiyle taraftarların destekleriyle geldi” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri