Dolar 6 TL’ye tırmanıyor

Küresel piyasalarda ABD-Çin görüşmelerinin iyimserliği yaşanırken; yurt içi piyasalar 'Barış Pınarı Harekatı'ndan gelecek haberlere odaklandı. Bu gelişmeler ışığında haftaya başlayan dolar, 5,91 liranın üzerinde işlem görüyor.

Küresel piyasalar, ticaret görüşmelerinin ardından iyimser seyrini bu haftaya da taşımaya çalışırken; Yurt içi piyasalar ise ‘Barış Pınarı Harekatı’ kaynaklı haber akışları nedeniyle yurt dışı piyasalarda gözlenen pozitif seyirlere katılmakta zorlanıyor.

İstanbul serbest piyasada saat 10:00 itibariyle, dolar 5,9140 liradan, euro 6,5165 liradan el değiştiriyor. Aynı dakikalarda İngiliz Sterlini 7,4380 liradan satılıyor. Euro/Dolar paritesi ise 1,1019 seviyelerinde.

5,98 ve 5,83 seviyelerine dikkat!

Piyasa uzmanları, 5,90'nın üzerinde kaldığı sürece doların 5,98'lere doğru yükselmesinin sürpriz olmayacağına işaret ediyor. 5,90 direncinin geçilememesi durumunda ise 5,83'e doğru geri çekilmeler yaşanabilir.

Geçtiğimiz haftayı 5,90 sınırında kapatmıştı

Geçtiğimiz haftanın ilk bölümünde Donald Trump'ın Türkiye'ye yaptırım tehdidi içeren tweetleri ile hareketli günler geçiren dolar/TL kuru, sonrasında ise ‘Barış Pınarı Harekatı’yla birlikte yükselişini sürdürmüştü.  Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 5,8620 lira, euronun satış fiyatı ise 6,4810 lira olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri