Aziz FİDANCI
Eğitime DTSO Meclis Başkan Yardımcısı Salih Eren, Meclis üyeleri Mehmet Ali Deniz, Ahmet Sormaz ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Halis Bilen ve çok sayıda firma temsilcileri katıldı.
Eğitimin açılış konuşmasını yapan DTSO Genel Sekreteri Ferdani Gökdere, her yıl 16-20 Kasım arasında kutlanan Avrupa KOBİ haftası, Türkiye`nin de dahil olduğu 7 Avrupa Birliği dışı ülke ile tüm AB üye devletleri tarafından 2009 yılından bu yana kutlanmakta olduğunu söyledi.
Gökdere, ülkemizde olduğu gibi Avrupa`da da Küçük ve Orta boy işletmeler Avrupa ekonomisinin en önemli ayağını oluşturmaktadır, bizde toplam işletmelerin % 99,8 ini KOBİ’ler oluştururken bu oran Avrupa Birliğinde % 99 civarında olduğunu hatırlatarak, KOBİ haftasının en önemli özelliğinin hatta ana amacının Avrupa kıtası ve dışındaki 7 ülke dahil toplam 37 ülkede girişimciliği teşvik ve desteklemek, AB ve yerel kurumların işletmelere ne tür destekler sunduğu ve onları nasıl destekledikleri konusunda iş dünyasını aydınlatmaktır, diyerek sözlerini tamamladı.
Daha sonra söz alan yönetim danışmanları Mehmet Saruhan ve İsmail Taş İnovasyon konusunun KOBİ ve işletmeler için neden hayati derecede önemli olduğunu ve küresel dünyamızda rekabet edebilmenin olmazsa olmazının inovasyondan geçtiğini söyleyerek, katılımcılara inovasyon hakkında detaylı bilgiler verdiler.
AB Fonları ve özellikle COSME programı hakkında bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı Meryem ÖZDEMİR AYDIN KOBİ`lere yönelik farklı eğitim programlarının devam edeceğini ve yakın gelecekte inovasyon günleri planladıklarını belirtti.
AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Mehmet Nezir Güneş, katılımcılara AB Bilgi Merkezi faaliyetleri konusunda özet bilgiler verdi.
Etkinlik, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından “Türkiye`de AB Bilgi Merkezleri Ağı`nın Desteklenmesi Projesi” kapsamında organize edilmektedir.