DÜ’de hayati takipte yeni dönem başladı

Dicle Üniversitesi Hastaneleri, acil sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik önemli bir yatırımı daha hayata geçirdi.

TİGRİS HABER - Yaklaşık 10 milyon TL değerindeki 64 yeni hasta başı monitörü, acil servis ve bağlı birimlerde kullanılmak üzere hizmete kazandırıldı.

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda temin edilen son teknoloji monitörler; hastaların kalp ritmi, tansiyon, nabız ve diğer yaşamsal bulgularının anlık olarak izlenmesine imkân sağlayarak acil müdahale süreçlerinde kritik rol üstleniyor.

Proje kapsamında ilk aşamada 41 monitörün kurulumu tamamlanarak aktif kullanıma alındı. Bu cihazların 21’i acil servisin ilk başvuru alanlarında, 20’si ise Acil 3. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi’nde hizmet vermeye başladı. Kalan 23 monitörün de kısa süre içerisinde kurulumu tamamlanarak monitörlü gözlem alanlarında kullanılacağı bildirildi.

Hasta başı monitörleri; kalp ritmi, solunum, nabız ve tansiyon gibi yaşamsal verilerin sürekli takibini sağlayarak özellikle acil ve yoğun bakım hastalarının tedavi süreçlerinde büyük önem taşıyor. Yeni cihazlarla birlikte sağlık çalışanlarının iş yükünün azaltılması ve hastalara daha hızlı, etkin ve güvenli müdahale edilmesi hedefleniyor.

Yeni nesil monitörlerin devreye alınmasıyla birlikte Dicle Üniversitesi Hastaneleri Acil Servisi’nin teknolojik altyapısı güçlenirken, hasta takip ve tedavi süreçlerinde hizmet kalitesinin daha da artırılması amaçlanıyor.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, yapılan yatırımla ilgili değerlendirmesinde sağlık alanındaki gelişim sürecine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Üniversitemiz, sağlık alanında güçlü altyapısı ve nitelikli insan kaynağıyla bölgeye hizmet vermeye devam etmektedir. Acil servislerimizde kullanılan bu yeni nesil monitörlerle hastalarımızın hayati bulgularını anlık ve güvenilir şekilde takip edebilecek, müdahale süreçlerini daha etkin hale getireceğiz. Sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmaya yönelik yatırımlarımız kararlılıkla sürecektir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri