Uğur KASİOĞLU – Özel Haber
Dünya Kadın Çiftçiler Günü vesilesiyle toprağa emek veren kadın üreticilerin önemini vurgulayan Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, tarımda el emekleriyle var olan kadınlara devlet eliyle hibe, faizsiz kredi ve SGK prim desteği sağlanması çağrısında bulundu.
Dünya genelinde ve Türkiye’de kutlanan 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla tarım sektörünün omurgasını oluşturan kadın üreticilere yönelik Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu Tigris Haber’e açıklamalarda bulundu.
"KADIN ÜRETİCİLERİMİZİN KATKILARI ÖDENMEZ"
Kadın çiftçilerin tarımsal üretimdeki fedakarlıklarına dikkat çeken İskenderoğlu, Toprağı, emekleri ve alın terleriyle yoğuran kıymetli kadın üreticilerin ülke ekonomisine sunduğu katkının paha biçilmez olduğunu ifade etti. İskenderoğlu, “tüm kadın çiftçi üreticilerimize, kadın kooperatiflerimize ve kadın örgütlerimize teşekkür ediyoruz, iyi ki varlar" dedi.
HÜKÜMETTEN SOMUT DESTEK TALEBİ
Sabahın ilk ışıklarından gece yarısına kadar binbir emek ve zahmetle üretim yapan kadınların desteklenmesi gerektiğini vurgulayan İskenderoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı ile hükümetten kadın kooperatiflerine ve kadın üreticilere doğrudan hibe desteği verilmesi ve faizsiz kredi imkanları sağlanması üretim zincirinin en önemli halkası olan kadın üreticilerin SGK primlerinin devlet tarafından karşılanması talebinde bulundu.
“TARIMIN EN GÜÇLÜ AKTÖRLERİ ARASINDA YER ALIYORLAR”
Çiftçi kadınların yalnızca aile bütçelerine değil, aynı zamanda ülke ekonomisine ve gıda güvenliğine de devasa katkılar sunduğunu belirten İskenderoğlu, “Alın terleriyle toprağa hayat veren bu kıymetli üreticiler, kırsal kalkınmanın ve sürdürülebilir tarımın en güçlü aktörleri arasında yer alıyor” açıklamasına yer verdi.