Mardin'de 2 metre 51 santimetre boyu ile "dünyanın en uzun boylu adamı" unvanını koruyan Sultan Kösen, geçen yıl hayatını birleştirdiği, Suriye asıllı Merve Dibo ile evlilik yıl dönümünü kutladı.
MARDİN - SEMA KAPLAN -Mardin'de 2 metre 51 santimetre boyu ile "dünyanın en uzun boylu adamı" unvanını koruyan Sultan Kösen, geçen yıl hayatını birleştirdiği, Suriye asıllı Merve Dibo ile evlilik yıl dönümünü kutladı.
Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan, boyunun yanı sıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ve rekoru 6 yıldır kimseye kaptırmayan dev adam Kösen, eşi Merve Dibo (21) ile evliliklerinde bir yılı geride bıraktı.
"Pasta keserken çocuk sahibi olmayı dilediler"
Tüm dünyada Türkiye'yi gururla temsil eden Kösen, "hayatımın aşkı" dediği Dibo ile evliliklerinde ikinci yıla girmenin mutluluğunu yaşıyor. Dev adam Sultan ve eşi, üzerinde resimleri bulunan ve "Nice uzun yıllara" yazılı pastayı keserken mutluluklarını taçlandıracak 2 çocuk sahibi olmayı diledi.
Sultan Kösen, AA muhabirine, dünyaca tanınan bir kişi olarak, hep hayalinde evlenmek ve mutlu bir yuva kurmak olduğunu belirterek, Allah'ın, standartların üzerindeki fiziğine rağmen mutlu bir evlilik yapmasını nasip ettiğini söyledi.
"Dünyalar güzeli bir hayat arkadaşım var"
"Dünyalar güzeli bir aşkım, hayat arkadaşım var artık. Hayatımın aşkını buldum" ifadelerini kullanan Kösen, tüm derdini ve mutluluğunu artık eşiyle paylaştığını vurguladı.
Kösen, çok mutlu olduğunu dile getirerek, sabretmenin her şeyin ilacı olduğunu, sabırlarının mükafatını gördüğüne inandığını söyledi.
Evlendiklerinde eşinin Arapça konuştuğunu, kendisinin ise Arapça bilmediğini ve Kürtçe konuştuğunu, bu nedenle anlaşmakta güçlük çektiklerine işaret eden Kösen, önceleri vücut dili ile anlaşmaya çalıştıklarını anlattı.
Kösen, eşine Kürtçe öğretmeye başladığını ifade ederek, "Eşim benim için Kürtçe öğrendi. Türkçe de öğrenecek. Artık çok şükür aynı dili konuşuyoruz. İleride inşallah İngilizce de konuşabiliriz" dedi.
Guinness Rekorlar Kitabına girdiği günden bu yana dünyadaki birçok ülkeyi gezdiğini ve evleneceği uygun bir eş aradığına dikkati çeken Kösen, hayat arkadaşını Suriye'den bulacağını aklından bile geçirmediğini söyledi.
Kösen, eşinin farklı kültür ve dilde olması nedeniyle önceleri zorlansalar da zamanla taşların yerine oturduğunu, çok sıcakkanlı olması nedeniyle ailesinin de eşini çok sevdiğini, kendisinin de iyi bir damat olduğunu kaydetti.(aa)