Dünyaya açılan bir penceredir Tavuskuşum

Melis Doğan
-Eserimdeki izler-
Eser ürettiğimden bu yana sanatseverler arasında görünmez bir köprümüz oluşmuştur. Gerek eserlerin hikayeleri gerek ise baktıklarında hissettiği duygular ile kendilerinden bir parça bulmaktadırlar.
Sizlere bu hafta Eserimde ki İzler konu başlığı ile en çok merak edilen hikayesi ve oluşumu benim için kıymetli olan Impress adlı eserimden bahsedeceğim.
Öncelikle eserlerimi oluştururken doğadan ve kültürel dokulardan etkilenirim. Sonrasında insanların hayat hikayelerini harmanlayarak önce yazıya döküp ardından renkler ile yolculuğuma başlarım. Zaman zaman hikayeler kısa şiirler, anekdotlar olarak karşınıza çıkmaktadır. Buradan gerçekleştirdiğim çıkarımlar doğrultusunda renklerin gücünü hayal dünyama teslim ederim. Impress adlı eserim tarihin tozlu sayfalarında belki de çoğu insanın bilmediği, bilenlerinde detaylı fikir sahibi olmadığı Ezidilik inancından yola çıkarak üretmiş olduğum bir eserdir.Melek Tavus; Ezidilik inancında Tanrı Azda tarafından yaratılan ve kendisine evreni , insanları yaratma görevi verilen Melek-Tanrı anlamındadır. Bu kavramlardan yola çıkarak “Impress” adlı eserimi yazdığım dizeler ile birlikte harmanlayarak siz sanatseverlerin beğenisine sundum. Ezidiliğin bende hissettirmiş olduğu tüm hisleri renklerle buluşturduğuma inanıyorum. Detaylarda bulunan renk geçişlerinden alt tarafa doğru süzülen lacivertin tonları ile bir armoni eşliğinde hayatlardaki izleri sizlere yansıtmaya çalıştım.
*
Şu sıralarda eserim Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndedir.
Hikayesi fırçamda son bulmuş olsa da ait olduğu yerde tüm ihtişamıyla huzur, eşitlik, mutluluk kavramlarına tutunarak etrafa ışık saçıp yeni bir hikaye yazacağına inanıyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.