VİDEO - Ediz Hun Dicle Üniversitesi'nde

Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin öncülük ettiği "3. Uluslararası Dicle Belgeseli ve Kısa Film Festivali" başladı.

TİGRİS HABER - Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesinin öncülük ettiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti ve Sinema Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen '3.Uluslararası Dicle Belgesel ve Kisa Film Festivali'nin açılışına Yeşilçamın unutulmaz isimlerinden sinema sanatçısı, oyuncu Ediz Hun, Dicle Üniversitesi Rektörü Kamuran Eronat, rektör yardımcıları ve öğretim görevlileri, sanatçı Gülseren Tuncer, Lila Grubu'nun sahibi Mehmet Cansız ve davetlilerin de katıldığı açılış programı; Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü'nün değerli katkılarıyla;Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi öncülüğünde, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Diyarbakır il Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti ve Sinema Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen 3.Uluslararası Dicle Belgesel ve Kisa Film Festivali'nin açışı yapıldı.Açılışta plaket lerin verilmesinden sonra Doç. Dr. Zuhal Akmeşe'nin moderatörlüğünde sanatçı Ediz Hun soruları yanıtladı. Sinemaya başladığı yılları koşulları, yeşilçam arkadaşlıklarını ve başarı yollarını anlattı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri