Cizre'deki operasyonlar kapsamında bölgenin yüzde 99 oranında temizlendiğini belirten İçişleri Bakanı Efkan Ala, 80-100 civarında binanın bulunduğu bir bölgenin kaldığını, birkaç gün içerisinde operasyonların bitebileceğini açıkladı.
Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı yabancı keskin nişancılarla ilgili de konuşan Ala, "Ama Sırp keskin nişancılar olduğu spekülasyondur. Uyruk açıklamıyoruz. Yanıbaşımızdaki Suriye'nin durumu ortada. Oradan geçişler olabiliyor. Ama Türkiye'nin uluslararası ilişkileri de dikkate alınarak açıklamalar yapıyoruz" dedi.
CİZRE'DEKİ YARALILARA AMBULANS GİTMEDİĞİ İDDİASI
Ala özetle şunları söyledi:
"Orada güvenlik güçlerimiz mücadele ederken bu tür spekülatif haberlerin, sonrada yalan olduğu ortaya çıktı, bunların ciddiye alınması gerektiği meselesine dikkat çekiyorum. Söylenen yere defalarca ambulans gönderildi. Bütün giden ambulanslara ateş edildi. Zaten çukurlar kazılmış. Gerçeği örtemezsiniz, bir takım kurnazlıklarla ortadan kaldıramazsınız. Cizre'de olup biten terörle mücadeledir. 50 gündür sokağa çıkma yasağı uygulanıyor oradaki vatandaşlarımızın can güvenliğini korumak içindir. Orada kentsel dönüşüm projesi var. Oradaki çukurları yüzde doksan, bomba düzenekleri de yüzde 99 oranında temizlenmiştir. Bütün sıkıntı bu sona gelmişken terörle mücadeleyi sekteye uğratmak için kurgu yapılması. Yaralıyı yaralı olarak, teröristi terörist olarak, vatandaşı vatandaş olarak değerlendiririz. Zihinleri karıştırarak karışık işler yapacağımızı düşünenler yanılıyor."
'TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÖNEMLİ İSİMLERİ O BİNADA' İDDİASI
"Bina algı yönetiminin bir parçası. Bir bina yok ki orada. 80 ila 100 bina var. Terör örgütünün önemli isimleri orada var. Önemli bir mesafe katedildi. 2 olsa ne olacak sonuçta oraları yaşanmaz hale getiren bu işin ele başları orada.
Onun için de çok fazla ses çıkararak belki bunu durdurabilir miyiz diye düşünüyorlar. Bunu durdurmanın tek yolu var, kendilerine oy veren vatandaşlara karşı sorumluluklarını yerine getirecekler. Çukurları dolduracaklar, bomba düzeneklerini ortadan kaldıracaklar ve sorun bitecek."
"80-100 EV KALDI, TEMİZLENECEK"
"Tamamen temizlenen hendek çukur yüzde 99'a ulaştı. 80-100 ev kaldı temizlenecek.
Cizre 1-2 güne biter, Sur 1-2 hafta sürer..."
BÜLENT ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI
"Sayın Cumhurbaşkanımız olayla ilgili gerekli açıklamayı yaptı. Sayın Arınç'ın yaptığı açıklamalar bir tahminden ibaret. Bu tabi kasıtlı bir tahmin değilse yanlış bir tahmindir. Bu kadar yıllık siyaseti birlikte yaptılar, öyle gizemli sözler söylenmeye kalkıldı mı bunun sonu gelmez. (Disiplin süreci) Onu bilmiyorum parti içinde konuşulur değerlendirilir."