Ekonomi bürokrasisinde görevden alma depremi

Ekonomi bürokrasisinde üst düzey görevden almalar yaşandı. Aralarında, tartışmalara konu olan Milli Piyango İdaresi’nin Genel Müdürü Muammer Çolak dahil çok sayıda bürokrat görevden alındı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları şöyle: Milli Piyango İdaresi Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çolak, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Çolak, Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Ergin İçenli, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Saadettin Parmaksız, Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdür Yardımcıları Ali Karatürk ve Abdulkadir Bahadır Yıldız, Muhasebat Genel Müdür Yardımcıları Zeki Balta ve Arif Yıldırım görevden alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda; Personel Genel Müdürü Şinasi Yurdakul, Strateji Geliştirme Başkanı Ayşe Berrin Dikmelik, Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel müdür Yardımcısı Edip Yılmaz, Sigortacılık Genel Müdür Yardımcıları Gökhan Karasu ve Murat Kayacı, Personel Genel Müdür Yardımcıları Hasan Kaymak, Memet Bahattin Akçay, Mehmet Murat, Atilla Mehmet Yardımcı, Halil tutak, Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Müfit Arberk görevden alındı.

Ayrıca, EÜAŞ Genel Müdür Yardımcılığına Zafer Sümengen, TPAO Yönetim Kurulu üyeliğine de Alparslan Bayraktar atandı.(Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri