TİGRİS HABER - Görüşmede, Ortadoğu’daki çatışma süreci ve son gelişmeler kapsamlı şekilde ele alındı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ile Barzani arasındaki temasın ana gündemini bölgede artan gerilim oluşturdu. Görüşmede, son dönemde tırmanan çatışmaların bölgesel istikrar üzerindeki etkileri değerlendirildi.
Saldırı sonrası “geçmiş olsun” mesajı
Telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani’nin konutuna yönelik gerçekleştirilen saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan’ın, Türkiye’nin sivillere ve siyasi aktörlere yönelik bu tür saldırıların her zaman karşısında olduğunu vurguladığı belirtildi.
“Çatışmalar bir an önce sona ermeli”
Görüşmede Erdoğan’ın, bölgedeki çatışmaların daha fazla yayılmadan sona erdirilmesi gerektiğine dikkat çektiği aktarıldı. Türkiye’nin bölgede istikrarın sağlanmasına yönelik diplomatik çabalarını sürdüreceği mesajı da paylaşıldı.
Yetkililer, Ankara ile Erbil arasındaki temasların önümüzdeki süreçte de devam edebileceğini ifade ediyor.