Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü mesajı

Erdoğan, Malatya'daki Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı açıklamalarda CHP'nin başörtüsü teklifi üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Başörtüsü meselesini sıkıyorsa referanduma götürelim" dedi.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'daki Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP'nin başörtüsü teklifi üzerinden Kılıçdaroğlu'na seslendi. Başörtüsüne ilişkin Anayasa değişikliği teklifini yineleyen Erdoğan, referandum çağrısı da yaptı. Erdoğan, "Meclis’e sunacağımız teklif kabul edilirse Türkiye için önemli bir kazanım olacak. Aksi yönde bir durum ortaya çıkarsa ülkemizi yeni, sivil, özgürlükçü bir Anayasa’ya kazandırma mücadelemizi seçimden sonra da sürdüreceğiz. Hatta sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde “Onlar diyorlar, ‘Gel tartışalım’. Hay hay, buyurun gelin. Sizin dünya kadar televizyonlarınız var. Yüreğiniz, cesaretiniz varsa, millet de seyreder, gel tartışalım. Çünkü ben bilgime, vizyonuma, inancıma, kimliğime güveniyorum” ifadeleriyle yaptığı çağrıya yanıt veren Erdoğan, "Geceleri sosyal medya videosu yayınlaya yayınlaya siyaseti de ekrandaki görüntüden ibaret sanmaya başladı. Siyaset iddia işidir, vizyon işidir, cesaret işidir. Ya aday olup karşımıza çık ya da adayın kimse söyle onu bilelim" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri