Erdoğan’dan yeni çağrı: “Üç yetmez, beş çocuk olsun”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşük nüfus artış hızına dikkat çekerek “Bu gidiş intihar” dedi. Uzun süredir “en az üç çocuk” tavsiyesini yineleyen Erdoğan, bu kez çıtayı yükseltti: “Neden en az dört ya da beş çocuk olmasın?”

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’daki 8 Kasım Zafer Günü töreninin ardından dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin nüfus artış hızının düşüşe geçtiğini vurgulayan Erdoğan, bu durumun ülkenin geleceği açısından ciddi bir tehdit olduğunu belirtti.

“Şu anda nüfus artış hızımız 1,7 seviyesinde. Bu bir intihardır, bunu mutlaka çözmemiz gerekiyor.” diyen Erdoğan, uzun süredir yaptığı “en az üç çocuk” çağrısını bu kez daha da genişletti.

Erdoğan, “Türkiye’nin nüfus artış hızının bu kadar düşmesi kabul edilemez. Boşuna yıllardır en az üç çocuk demiyoruz. Niye en az dört çocuk olmasın, beş olmasın? Nüfus artışını hızlandırmamız lazım. Ancak böyle geleceğe daha güçlü adımlarla yürüyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Ekonomik zorlukların ve genç nüfusun azalmasının konuşulduğu bir dönemde gelen bu çağrı, sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri