Eşbakanlardan Basın Özgürlüğü Günü mesajı

Eşbakanlardan Basın Özgürlüğü Günü mesajı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü vesilesiyle yayınladıkları mesajda, basın düşünce ve ifade özgürlüğünün her zamankinden daha kısıtlı olduğunu, hiç kimsenin düşünce ve ifade özgürlüğünden dolayı yargılanmadığı özgür bir ülke dileğinde bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Eşbaşkanlar mesajlarında, basın, düşünce ve ifade özgürlüğünün her zamankinden daha kısıtlı olduğu, tutuklu gazeteci sayısı ve basın özgürlüğünü kısıtlayan uygulamaların her geçen gün arttığına dikkat çekerek, kaygılarını dile getirdiler.

Türkiye'nin basın özgürlüğü sıralamasında "kısmen özgür ülkeler" kategorisinden "özgür olmayan ülkeler" kategorisine düştüğünü de hatırlatan eşbaşkanlar, basın özgürlüğünü kısıtlayan uygulamaların olmadığı, hiç kimsenin düşünce ve ifade özgürlüğünden dolayı yargılanmadığı özgür, demokratik bir ülke dileğinde bulundular. (DİHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri