Ev hanımlarının işini kolaylaştıracak öneriler

Ev hanımlarının işini kolaylaştıracak öneriler...

Çaydanlık temizliği; Çok sevdiğiniz çaydanlığınız zamanla mat bir görünüme bürünebilir. Yarım bardak sirkeye bir tutam tuz atıp, sert bir süngeri buna batırarak çaydanlığı silmeyi deneyin; eski parlaklığına hemen kavuştuğunu göreceksiniz.

Pirinçler; Pirinç eşyalarınızı parlatmak için temizleme suyuna birkaç damla limon damlatın ve bununla iyice ovuşturarak silin. Yataklarınızın pirinç başlarını sıkılmış yârim limonla iyice ovuşturun, pırıl pırıl olacak ve içiniz rahat edecek.

Peçeteleriniz karışmasın; Sofrada peçetelerinizin karışmasını önlemek için, değişik renkte peçeteler kullanabilirsiniz. Bu suretle hem peçeteler birbirine karışmaz, hem de sofranızın görünümü daha zevkli olur.

Sirke; Dondurulmuş eti az sirkeli suda bekletmek daha kolay çözülmesini sağlar.

Yosunlar; Su şişelerinin dibi zamanla yosun tutar. Bu da hem kötü bir görüntüye, hem de pis bir kokuya yol açar. Bunu yok etmek için, şişelerin içine gazete parçaları atıp, içine su doldurun. Birkaç saat sonra çalkalayın. Ve gazete parçalarını içinden çıkartın. Daha sonra deterjanlı sıcak suyla yıkayın. Böylece yosunlardan kolayca kurtulmuş olursunuz.

Porselenlerdeki çatlaklar; Yemek takımınızdaki tabakların çatlaklar nedeniyle kırılmalarından ve takımın bozulmasından korkuyorsanız; çatlak tabağı bir tencereye yerleştirip süt ile doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Çatlaklardan eser kalmayacaktır. Aynı işlemi tüm porselen objeleriniz için deneyebilirsiniz.

Tahta kaşıklar; Mutfakta kullanılan tahta kaşıklar renklerini çabucak kaybeder, kahverengine dönüşürler. Bunu bir dereceye kadar önlemek istiyorsanız, tahta kaşıkları, kullanmadan önce duru suda iyice ıslatıp kullanırsanız daha iyi netice alırsınız.

Tahta kaplar; Özellikle salatalar için kullanılan tahta kaplar, masaya ayrı bir sıklık katar. Fakat bu tahta kapları suyun içinde bırakırsanız, yıpranıp çatlar. Bunun için, kullandıktan sonra hiç bekletmeden hemen yıkayıp, kurulayın. Tahtaların bozulmasını önlemiş olursunuz.

Toprak kaplar; Toprak kaplarınızın içinde patates kabuklarını kaynatarak, kaptaki sararan kısımların eski görünümüne kavuşmalarını sağlayabilirsiniz.

Toprak tencereler; Toprak tencereler ya da çömlekler yeni alındıklarında küçük çatlaklar oluşması nedeniyle kırılma tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Bunu önlemek için toprak tencerelerinizi kullanmadan önce 3/4 ‘ünü sirkeli sıcak suyla doldurun. 24 saat bekletin ve soğuk suyla yıkayın. Bu işlemlerden sonra her türlü yemeği pişirmeye hazır olacaktır.

Uzun ömürlü mum; Mumlar, özellikle romantik yemeklerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Mumların ömrünü uzatmak için, kullanmadan 2 saat önce buzdolabının derin dondurucusuna koyup bekletin. Böylece, mumun eriyip masa örtüsüne damlamasını, ya da şamdanda çıkarılmayacak izler bırakmasını önlemiş olursunuz.

Yazlık evlerdeki nem; Dolaplarınızın içi rutubetlenirse, askılara aşacağınız, okullarda kullanılan beyaz tebeşir bu sorundan sizi kurtaracaktır.

Yumuşak havlu; Eski havlularınızı yumuşatabilmek için yıkadıktan sonra bolca mutfak tuzu dökülmüş sıcak suda bir saat bekletin. Havlularınızın ne kadar yumuşadığına inanamayacaksınız.

Zararsız mum; Mumlarınızın damlamamasını istiyorsanız, size bir önerimiz var: 3 saat süre ile mumları tuzlu suda bekletin ve daha sonra bir bezle kurulayın. Artık hiç damlatmayacak ve leke yapmayacaklardır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri