Felaket sınırımızda, yetkililer izliyor!

Çin’deki coronavirüs felaketi sınırımıza dayandı. İran’da  6 kişi coronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Dünya bu salgına karşı önlem ve alarma geçerken Türkiye-İran sınırı hala açık. Sınırda yeterli önlemlerin alınmayışı vatandaşı tedirgin ediyor. Sosyal medyada ‘İran sınırı kapatılsın’ kampanyası başlatıldı.

Can kaybı yaşanmadan ‘İran sınırı kapatılsın’

Çin'de ortaya çıkan coronavirüs salgını can almaya devam ediyor. İran Sağlık Bakanlığı ülkede 10 coronavirüs vakasının daha tespit edildiğini ve bu vakalardan birinin de hayatını kaybettiğini duyurdu. Tespit edilen son vakalarla birlikte İran'da coronavirüs kaynaklı ölü sayısı toplam 6'ya yükselirken, enfekte kişi sayısı 27'e yükseldi.

Tüm dünya coronavirüs alarmına geçerken, İran üzerinden kaçak yollarla Diyarbakır’a gelen Afgan ve Özbek vatandaşların elini kollunu sallayarak dolaşması dikkat çekiyor. Otogar'da bekleyen bu vatandaşlarla ilgili herhangi bir önlem alınıp alınmadığı bilinmiyor. İran’ın birçok yerinde kol gezen bu virüs her geçen gün yayılırken, Diyarbakır ve bölgede yeteri derecede önlem alınmayışı tepkilere neden oluyor.

Sosyal medyada ‘İran sınırı kapatılsın’ kampanyası başlatıldı. Kampanya her geçen dakika büyürken, yetkililerin sessizliği ise sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri