Gençler Diyarbakır'da yarıştı pic.twitter.com/T50CeWB0v2
— Tigris Haber (@TigrisHaber) September 24, 2026
Şaban Yılmaz
TİGRİS HABER - Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları" kapsamında, bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen Bilgi Yarışması Türkiye Finali Diyarbakır’da büyük bir heyecanla yapıldı. Selahaddin Eyyubi Camii Konferans Salonu’nda düzenlenen programa onur konuğu olarak yazar Hayati İnanç katıldı.
7 Bölgeden Gençler Diyarbakır’da Buluştu
Türkiye’nin 7 ayrı bölgesini temsilen finale kalan Burdur, Denizli, Muş, Kırklareli, Karaman, Sinop ve Şanlıurfa illerinden gelen finalist öğrenciler, birincilik için bilgi ve birikimlerini yarıştırdı.
Programın açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tayyip Kahyaoğlu, yarışmaların her yıl daha da gelişerek gelenekselleştiğini belirtti. Bilginin medeniyetimizdeki yerine değinen Kahyaoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Kültür ve sanat yarışmalarımızın bu sene 10'uncusunu gerçekleştiriyoruz. Artık marka olmuş bu önemli yarışmaları her sene daha da ileriye götürerek ülkemizin tüm gençlerine hitap edecek şekilde hayata geçiriyoruz. Medeniyetimizde bilginin tek başına yeterli olmadığını, yanına mutlaka irfanın ve hikmetin yerleştirilmesi gerektiğini bilen insanlarız. Bizim millet olarak alnımızı yere eğecek hiçbir hikayemiz yok. Amacımız gençlerimizi günümüz dünyasında ve Türkiye'sinde söz sahibi olan, fikrini açıkça ifade eden, okuyan ve araştıran bireyler olarak yetiştirmektir."
Kahyaoğlu ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yurt dışı ve yurt içi projeleri, gençlik kampları, gençlik merkezleri ve genç ofisleriyle her zaman gençlerin yanında olduğunu vurguladı.
Konuşmaların 7 bölgeden gelen sporcuların yarışı başladı.