Diyarbakır’ın merkezi konumunda olan Yenişehir İlçesi’nde yaşanan trafik sorunu devam ederken, UKOME kararı ile Gevran Caddesinde araç park yapılması tümden yasaklandı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile Gevran Caddesinde araç park yapımı yasaklandı. Yasak kararı ile birlikte Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik şube ekipleri, cadde üzerinde park yapan araçları çekici ile kaldırdı. Yasak kararından habersiz olan birçok sürücü sabah saatlerinde kalktıklarında ise şok ile karşılaştılar. Sürücülerin araçları çekilirken, bazılarına ise cezai işlem uygulandı.
Duruma tepki gösteren sürücüler, “Madem böyle bir karar var öncesinden bir duyuru yapılması gerekiyordu. Sabah kalktığımızda polislerin araçlarımızı çektiğini gördük. Bu yetmezmiş gibi polis cezai işlemde uyguladı. Üstelik araçlarımız geri almak içinde ayrıca ücret ödeyeceğiz” şeklinde konuştular.
Özcan YILDIZ/ÖZEL HABER