TİGRİS HABER - Gerçekleştirilen ziyarette Diyarbakır’ın ekonomik ve sosyal gelişimi, kentteki kuyumculuk sektörünün durumu ve yerel basının kent gündemindeki rolü üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Ziyarette ayrıca Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Özer Sanal’ın iş yerine yönelik gerçekleştirilen saldırı da gündeme geldi. GGC yönetimi, saldırıyı şiddetle kınayarak kuyumcu esnafına geçmiş olsun dileklerini iletti.
GGC Başkanı Felat Bozarslan, “Bu saldırı sadece bir işyerine değil, mafya gruplarına, çetelere, organize suç örgütlerine ve ruhsatsız silahlara karşı sesini yükselten hepimize karşı bir gözdağı girişimidir. Huzurumuzu bozmak isteyen, insanlarımızın can güvenliğini tehdit eden ve esnafımızın emeğine göz diken şer odaklarına asla boyun eğilmemelidir” diye konuştu.
GGC yönetimi, kentte güvenliğin ve huzurun korunması için toplumun tüm kesimlerinin ortak bir duruş sergilemesi gerektiğine dikkat çekti.