Gülistan Doku ile şüphelilerin aynı bölgede olduğu kanıtlandı

Daraltılmış baz raporuyla, Gülistan Doku ile şüphelilerin telefonlarının aynı yerde aynı anda sinyal verdiği tespit edildi.

TİGRİS HABER - Tunceli'de 5 Ocak 2020’de kaybettirilen Munzur Üniversitesi Öğrencisi Gülistan Doku soruşturması kapsamında bilirkişi tarafından hazırlanan daraltılmış baz raporu, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunuldu. Rapor, şüphelilerin kaybolma olayıyla bağlantısını ortaya koyarken, Gülistan Doku ile şüphelilerin telefonlarının Gençlik Merkezi civarında aynı anda sinyal verdiği ortaya konuldu.

Rapora göre, Gülistan Doku’nun telefonunun kaybolduğu gün yani saat 13.23 sıralarında Sarısaltuk Viyadüğü’nden Tunceli istikametine doğru yaklaşık 100-150 metre civarında kapandı, kapattı ya da kapatıldı. Raporda, o dönem Tunceli İl Özel İdarede çalışan Erdoğan Elaldı’nın telefonunun 5 Ocak 2020’de saat 13.11 ile 14.09 arası Sarısaltuk Viyadüğü Köprüsü’nü ve köprüye giden yolu da kapsayan bölge civarında olduğu, yine Gülistan Doku’nun aynı gün köprü civarında bulunduğu saatlerdeki bazı ile bazlarının uyumlu olduğu değerlendirmesine yer verildi.

Bazlar uyumlu

Raporda yine dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel, koruması Şükrü Eroğlu ve Sonel’in arkadaşı Umut Altaş’ın kullandıkları telefonun aynı gün saat 22.09 ile 22.11 sıralarında Sarısaltuk Köprüsü ve civarından birlikte baz verdiği ve Tunceli merkeze gidene kadar bazlarının uyumlu olduğuna yer verildi.

Raporun devamında şu ifadelere yer verildi: “Umut Altaş’ın telefonunun aynı gün saat 19.28 ile 21.36 arası Sarısaltuk Köprüsü ve civarında baz verdiği, saat 22.09’dan sonraki bazlarının Mustafa Türkay Sonel’n telefonu ile uyumlu olduğu değerlendirilmektedir. Umut Altaş, Gülistan Doku, Mustafa Türkay Sonel ve Uğurcan Açıkgöz’ün kullandığı telefonların 27 Aralık 2019 günü belirtilen saatlerde Tunceli Gençlik Merkezi ve civarından aynı bölgeden baz verdikleri değerlendirilmektedir. K. O.’nun (Gülistan Doku’nun sınıf arkadaşı) HTS kayıtları incelendiğinde 5 Ocak 2020 günü genel olarak Tunceli merkezden baz verdiği Gülistan Doku’nun Sarısaltuk Köprüsü ve civarında bulunduğu saatlerde Sarısaltuk Köprüsü ya da civarından baz vermediği, Tunceli merkezden baz verdiği, Özgür Kılıç adına kayıtlı HTS kayıtları incelendiğinde 5 Ocak günü Gülistan Doku’nun Sarısaltuk Köprüsü ve civarında bulunduğu saatlerde köprü ya da civarından baz verdiği değerlendirildi.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri