TİGRİS HABER - Dersim’de, 5 Ocak 2020’de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kaybolan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’ya ilişkin yürütülen soruşturmada cinayet şüphesiyle 13 şüphelinin yakalanmasına yönelik 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında baş şüpheli Zeinal Abakarov ve dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.
Dersim’de 5 Ocak 2020 yılından bu yana kayıp olarak aranan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişim Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku soruşturması kapsamında, dosyada cinayet şüphesi üzerine geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Soruşturmayı yürüten birimlerce İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Elazığ ve Dersim'de 13 şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Operasyonda, Gülistan Doku’nun kaybolmasıyla ilgili gözaltına alınanların listesi şu şekilde:
• Baş şüpheli Zeinal Abakarov,
• Abakarov’un eski polis olan üvey babası Engin Yücer,
• Annesi Cemile Yücer,
• Tunceli İl Özel İdare çalışanı Erdoğan Elaldı,
• Dönemin Tunceli Valisi ve halen İçişleri Bakanlığı müfettişi olan Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel,
• Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in koruması Şükrü Eroğlu,
• Mustafa Türkay Sonel’in yakın arkadaşı Uğurcan Açıkgöz,
• İhraç olan eski polis memuru Gökhan Ertok,
• Munzur Üniversitesinde kameralardan sorumlu görevliler Savaş Gültürk ve Süleyman Önal
• Celal Altaş,
• Nurşen Arıkan.
1 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği, gözaltı işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.
(BirGün)