Hazro’da iğrenç olay!

Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’nde bulunan Hamidiye Kız Kuran Kursu Yatılı Hafızlık Külyesi Sorumlusu olarak çalışan H.Y adlı kadın, İlçe müftüsünün kendisine tecavüz ettiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Tecavüz suçlamasıyla hakim karşısına çıkan müftü İ. K, “Kendi isteğiyle birlikte olduk” dedi, mahkeme serbest bıraktı.  

Evli ve 6 çocuk babası olan Müftü K, kendisine tecavüz ettiğini iddia eden H.Y.'nin şikayeti doğrultusunda geçtiğimiz günlerde gözaltına alındı.

Rızası ile birlikte olduk

Emniyet ve savcılık ifadesinin alınmasının ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen Müftü, “Onun rızası dışında birlikte olmadım. Hakkımdaki şikayeti geri almıştır. Yaşadığımız cinsel birliktelik onun kendi rızası ile olmuştur. Kendisi ile birlikte gezdiğimiz döneme ilişkin görüntüler mevcuttur. Bunu ayrıca dosyaya ibraz edeceğim. İlk cinsel birlikteliğimiz otelde oldu. Kendisi başka bir oda tuttu bende başka bir oda tuttum. Bu birliktelikte kendi rızası ile olmuştur. Hatta otel kayıtlarına bakılırsa öğretmenevine girdiğimiz saatler bile aynıdır. Kendisi bana farklı odaları tutalım gece sen benim odama gelirsin dedi. Bu nedenle öğretmenevinin giriş saatlerine bakılırsa müşteki ve benim otele giriş saatlerimizin aynı olduğu görülecektir” dedi.

Müftü günahlarının farkında

Söz alan şüpheli müdafisi avukat Muhammet Hüner ise, “Müvekkilim manevi sorumluluğunun bilince ve günahının farkındadır. Müşteki on gözlü köprüde kendisine cinsel saldırı yapıldığını ifade ediyor ancak on gözlüden çıktıktan sonra İsmet isimli şahsın evine gidiyorlar. Buda cinsel saldırı olmadığının en açık delilidir. Müşteki, müvekkilimin boşanıp kendisi ile evlenmesini istediğinden dolayı böyle bir beyanda bulunmaktadır. Bu nedenle müvekkilimin tutuksuz yargılanması için salıverilmesini talep ediyoruz.”

Müftü serbest bırakıldı

Savunmaların ardından kararını açıklayan Hakim, söz konusu suç her ne kadar katalog suçlardan olsa da, H.Y. ile Müftü K.'nın aynı saatlerde öğretmen evine girdikleri, ayrı ayrı odalar tuttuklarına dair görüntü kayıtlarının bulunması nedeniyle tutuklanma talebinin ölçülü olmayacağından İ.K’yı adli kontrol tedbiri uygulayarak serbest bırakılmasına karar verdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri