Şehmus KIZILASLAN / Özel Haber
TİGRİS HABER - Azmi, disiplini ve inancıyla engelleri aşan Hediye Ünal, Diyarbakır karate spor'un Paralimpik branşında tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başardı.
Hediye, Diyarbakır’ın altın madalya kazanan ilk paralimpik sporcusu
K40 üstü ampute kategorisinde mücadele eden Ünal, rakiplerini geride bırakarak Türkiye şampiyonu oldu ve altın madalyayı kazandı. Bu önemli başarıyla birlikte Hediye Ünal, Diyarbakır’ın ilk paralimpik Türkiye şampiyonu sporcularından biri olarak bir kez daha kürsüde yerini aldı.
"Geçen yılın rövanşı"
2025 yılında düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanarak Türkiye ikincisi olan Ünal, bu yıl çok daha disiplinli ve yoğun bir hazırlık süreci geçirdi. Geçtiğimiz yıl mağlup olduğu rakibini finalde yenerek altın madalyaya uzanan başarılı sporcu, azmi ve kararlılığıyla dikkat çekti.
"Yüzmeden karateye uzanan başarı hikayesi"
Hediye Ünal, spora beş yıl önce Paralimpik Teknik Kurul Üyesi ve Karate Milli Takım Antrenörü Mehmet Yazar’ın yanında yüzme branşıyla başladı. Yüzme sayesinde kas yapısını güçlendiren Ünal, daha sonra karate branşına yöneldi. Yaklaşık üç yıldır karate çalışan başarılı sporcu, kısa sürede önemli dereceler elde etti.
Hedefinin kendi kategorisinde Avrupa ve Dünya Şampiyonası organizasyonlarının başlamasıyla birlikte Türkiye’yi ve memleketi Diyarbakır’ı uluslararası arenada temsil etmek olduğunu belirten Ünal, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
“Kısa zamanda çok güzel işler başardı”
Paralimpik Teknik Kurul Üyesi ve Karate Milli Takım Antrenörü Mehmet Yazar ise yaptığı açıklamada, Hediye Ünal’ın kısa sürede büyük gelişim gösterdiğini vurguladı. Yazar, yüzme altyapısının karate performansına ciddi katkı sunduğunu ifade ederek hedeflerinin Avrupa ve Dünya Şampiyonası’na katılmak olduğunu söyledi.
Yazar ayrıca, kendilerine her zaman destek veren Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenk Öztekin, Spor Hizmetleri Müdürü Turgay Sayın ve Spor Şube Müdürü Akın Erim’e teşekkür etti.