Her 5 Kadından biri idrar sorunu yaşıyor

Diyarbakır Özel Bağlar Hastanesi Üroloji bölümünden Op. Dr.Sait Yamiş, Türkiye'de her 5 kadından birinin idrar kaçırma sorunu yaşadığını ancak bu sorunu yaşayanların tıbbi yardım almaktan çekindiğini belirtti.

 OBEZİTE BİR FAKTÖR MÜ

 Op. Dr.Sait Yamiş,, Türkiye'de her 5 kadından birinin idrar kaçırma sorunu yaşadığını ancak bu sorunu yaşayanların tıbbi yardım almaktan çekindiğini belirtti. Op. Dr.Sait Yamiş,  idrar kaçırma sorununun kadınların yaşam kalitesini düşürdüğünü, bu şikayetlerinin artmasında yaşlanma, menopoza girme, obezite, zorlu doğum gibi faktörlerin etkili olduğunu söyledi.

KADINLARIN YÜZDE 15'İ İDRAR KAÇIRMA SIKINTISI YAŞIYOR

Türkiye'de her 5 kadından birinin idrar kaçırma sorunu yaşadığını, bu kadınların yüzde 15'inin ise rahatsız edici derecede idrar kaçırma sıkıntısıyla karşı karşıya kaldığını bildiren Op. Dr.Sait Yamiş,, halk arasında "Yaşlanınca idrar kaçırma oluyor. Tedavi olunuyor ama fayda görülmüyor" gibi yanlış kanılar bulunduğunu vurguladı.

AMELİYAT İLE KADINLAR BU RAHATSIZLIKTAN KURTULABİLİR

Op. Dr.Sait Yamiş, yaklaşık yarım saat süren ameliyat ile kadınların bu rahatsızlıktan kolayca kurtulabileceğini ifade ederek hastanın hastanede bir gün bile kalmadan taburcu olabileceğini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri