23 Mart’tan Beri Tutuklu
TİGRİS HABER - 23 Mart’tan bu yana cezaevinde bulunan ve tutuklanmadan hemen önce üniversite diploması iptal edilen İmamoğlu, ilk kez uluslararası bir medya kuruluşuna konuştu. Bloomberg’ten Uğur Yılmaz’ın sorularını yazılı olarak yanıtlayan İmamoğlu, “Demokratik meşruiyet büyük bir tehdit altında. Eğer adaylığım resmen engellenirse, muhalefet yine tek ses olmalı. Gerekirse başka bir isim öne çıkar, ama o kişi adalet, refah ve barış vizyonumuzu aynı kararlılıkla sürdürmelidir.” dedi.
Kurultay Davasına Karşı Mesaj
CHP’ye açılan kurultay davasını da değerlendiren İmamoğlu, olası siyasi müdahalelere karşı hazırlıklı olduklarını vurguladı. “Partiyi bölmeye veya sabote etmeye kalkarlarsa panikle değil, kararlılıkla yanıt veririz. Hazırlıklıyız” ifadelerini kullandı.
Batı’ya Sert Eleştiri
Washington, Berlin, Londra gibi başkentlere seslenen İmamoğlu, uluslararası toplumdan daha güçlü bir tepki beklediklerini belirterek, “Eğer istikrarlı ve demokratik bir Türkiye istiyorsanız, demokrasinin gözlerinizin önünde yok edilmesine sessiz kalamazsınız” dedi. Avrupa siyasetinin sessizliğini de eleştiren İmamoğlu, “Bu, pragmatizm değil miyopluk… ve tehlikelidir” ifadelerini kullandı.
“Diploma Davası Absürd”
Tutuklanmasına gerekçe gösterilen iddiaları reddeden İmamoğlu, sürecin cumhurbaşkanlığı adaylığını engellemek için planlandığını savundu. “İktidar, bürokrasiyi bir silah olarak kullandı. Diploma konusu bu absürd davalardan sadece biridir” diye konuştu.