İran: Hürmüz geçiş ücretlerinden elde edilen ilk gelir Merkez Bankası’na yatırıldı

İran Meclisi Başkanvekili Hamidreza Hacı Babeyi, Hürmüz Boğazı’nı kullanan gemilerden alınan geçiş ücretlerinden elde edilen ilk gelirlerin İran Merkez Bankası hesabına yatırıldığını açıkladı.

TİGRİS HABER - İran merkezli Tasnim Haber Ajansı’nın haberine göre; Hacı Babeyi, Hürmüz Boğazı’nı kullanan gemilerden alınan geçiş ücretlerinden elde edilen ilk gelirlerin İran Merkez Bankası hesabına yatırıldığını söyledi, ancak gelirin nasıl toplandığı ya da ödemeyi kimin yaptığına ilişkin ayrıntı vermedi.

İranlı Milletvekili Ali Rıza Selimi de Tasnim’e yaptığı açıklamada, “Güvenilir kaynaklardan Hürmüz Boğazı’ndan geçen gemilerden ücret alındığını duydum” dedi. Selimi, “Bu gemilerin her birinden alınan ücret, taşıdıkları yükün türü ve miktarı ile maruz kaldıkları risk seviyesine göre değişmektedir. Bu ücretlerin nasıl ve ne ölçüde alınacağını İran belirler. Kuralları biz koyarız” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald, Trump daha önce Hürmüz Boğazı’nı kullanmak için İran’a geçiş ücreti ödeyen gemileri tehdit etmiş, "Yasadışı bir geçiş ücreti ödeyen hiç kimse açık denizlerde güvenli geçişe sahip olmayacaktır" demişti. (ANKA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri