VİDEO - Kaloğlu: 14 haftanın sonunda Amedspor Süper Lig’de olmalı

Trendyol 1. Lig’de zirve mücadelesini sürdüren Amedspor’da Teknik Direktör Sinan Kaloğlu, Sakaryaspor maçı öncesi gerçekleştirilen antrenmandan önce basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kaloğlu, hem transfer sürecini hem takımın son durumunu değerlendirdi

Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Trendyol 1. Lig’de zirve mücadelesini sürdüren Amedspor’da Teknik Direktör Sinan Kaloğlu, Sakaryaspor maçı öncesi gerçekleştirilen antrenmandan önce basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kaloğlu, hem transfer sürecini hem de takımın son durumunu değerlendirdi.

“11 oyuncu ayrıldı, 9 takviye yaptık”

Devre arasında kadroda önemli bir değişim yaşandığını belirten Kaloğlu, yönetimin yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

“Açıkçası kadromuzdan 11 oyuncumuz ayrıldı. Devre arasında yönetim kurulumuz ve istişare kurulumuz yoğun bir çalışma ortaya koydu. 9 oyuncuyu kadromuza kattık. Transferlerdeki tüm çalışmalar yönetim kurulumuz ve istişare ekibinin ortak çalışmasıydı. Biz teknik ekip olarak oyuncularla ilgili görüşlerimizi ilettik. Mevkiisel anlamda takımımıza güç katacak, kaliteli isimleri tercih ettik. Birkaç bölgede oynayabilecek oyunculara yöneldik.”

“Takımda yaş ortalamasını düşürdük”

Takımın yaş ortalamasını düşürmeyi hedeflediklerini vurgulayan deneyimli teknik adam, özellikle 30 yaş altı ve hazır oyunculara yöneldiklerini ifade etti.

“30 yaş altı, oynayan ve hazır oyuncu bulmak kolay değildi. Başkanımız ve futbol şubemiz büyük çaba sarf etti. Daha güçlü bir Amedspor oluşturduk. Elbette bir uyum süreci olacak ancak her geçen gün daha iyi olacağız.”

“Rakibin konumu bizi ilgilendirmiyor”

Sakaryaspor’un ligdeki konumunun kendileri açısından belirleyici olmadığını dile getiren Kaloğlu, her maça kazanmak için çıktıklarını söyledi.

“Rakibin ligdeki yeri bizi ilgilendirmiyor. Biz her karşılaşmaya kazanmak için çıkıyoruz. Sakaryaspor zor bir dönemden geçiyor ancak transferin son günlerinde 13 oyuncu transfer ettiler. Çoğu kendini kanıtlamış isimler. Hazır olup olmadıklarını bilmiyoruz ama analizlerimizi yaptık. Taraftarımızın desteğiyle bu maçı kazanacak güçteyiz.”

“Zirvede olmamızın en büyük pay sahibi taraftarımız”

Tüm biletlerin satılmasına da değinen Kaloğlu, taraftara özel bir teşekkür etti.

“Bence zirvede olmamızın en büyük pay sahibi taraftarımız. İçeride ve dışarıda bizi yalnız bırakmıyorlar. Türkiye’de birçok statta tribünler boşken Amedspor taraftarı her zaman takımının yanında. İnşallah onları mutlu edeceğiz.”

Zirve yarışındaki puan farklarının az olmasının kendilerini korkutmadığını belirten Kaloğlu, sürecin bilincinde olduklarını vurguladı.

“Önümüzde 14 haftalık bir süreç var. Her takımın fikstürü farklı zorluklar içeriyor. Sıralamalar değişebilir ancak önemli olan sezon sonunda Amedspor’un Süper Lig’de olması. Her maç bizim için final niteliğinde. Baskı var ama biz bu baskıyı yönetiyoruz.”

Takımda sakatlık durumu

Devre arasından sonra oynanan 5 maçta 10 puan topladıklarını hatırlatan Kaloğlu, takımın iyi bir reaksiyon verdiğini söyledi.

“Şu anda kadromuz tam. Sakat oyuncumuz yok. Sadece Çekdar’ın cezası bulunuyor. Taraftarımızın tam desteğiyle pazar günü Sakaryaspor karşısına mutlak galibiyet hedefiyle çıkacağız. Zirve yarışında hata yapmak istemiyoruz.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Spor Haberleri