İSTANBUL - Cizre'de katliamlara karşı direnen kadının mücadelesinin aynı olduğunu belirten kadınlar, Türkiye ve Kürdistan'da direnen kadınların direnişini birleştireceklerini kaydetti.
Türkiye direnen kadınların direnişini birleştirmek için harekete geçtiklerini belirten DİSK Kadın Komisyonu üyesi Nebile Irmak Çetin, ülkede 30 yılı aşkın süredir bir savaşın olduğunu ve bu savaşın en ağır ve acı faturasını ise kadın ve çocukların ödediğini söyledi. "Cizre'nin kadınları ne yaşıyorsa bizde o acıyı içimizde hissederek yaşıyoruz" diyen Irmak Çetin, Cizreli kadınlarla dayanışmak adına bir program çıkardıklarını ve bu program dahilinde Nur Mahallesi'nde tespit ettikleri bir okulda bulunan 650 öğrenci için kampanya hazırlığı yaptıklarını kaydetti.
'Emekle gelen barış kalıcıdır'
Cizre dönüşü barış için bir imza kampanyası başlatacaklarını dile getiren Çetin Irmak, barışın, kadınların omzunda olduğunu ve emek mücadelesiyle geleceğini aktardı. Irmak Çetin, "Barış için emek, özveri ve fedakarlık gerekiyor. Bu da emekçi kadınlara düşüyor. Emekle gelecek olan barış kalıcı olur" diye belirtti.
'Kadınların direnişini birleştireceğiz'
Karadeniz'de HES'lere karşı direnen kadınla, Cizre'de katliamlara karşı direnen kadının mücadelesinin aynı olduğunu kaydeden Irmak Çetin, barışı isteyen herkese, "Hangi düşünceye sahip olursa olsun, bu savaşa artık dur demeleri ve barışa el uzatmaları gerekiyor" diyerek çağrıda bulundu.(diha)
'Karadeniz'de direnen kadınla Cizre'deki kadının direnişi aynı'
DİSK içinde örgütlenen kadınlar, Kürdistan'da devlet terörüne karşı direnen kadın ve çocuklarla dayanışmak amacıyla "Dayanışma Ağı" kurdu. Karadeniz'de HES'lere karşı direnen kadınla
İlk yorum yazan siz olun