Karpuz değil, korona festivali!

NACİ SAPAN
Hikâye şöyle;
Bir taraftan ‘Aşı ol’ çağrısı yapılacak, diğer yandan hastaneler hınca hınç dolu olacak, devletin valisi de vatandaşa ‘Keremke’ diyecek, herkesi korona virüs ihtimalli ortama davet edecek, yüzlerce insan Dağ kapı meydanında ‘dip dibe’ saf tutacak. Maske, mesafe hak getire, ‘vur patlasın, çal oynasın’ misali eğlence!
Evet, evet, aynen öyle oldu.
Neymiş efendim?
Biz vatandaş olarak karpuz festivali hasreti çekiyoruz ya, hasretimizi giderecekler, karpuzla hemhal edip, eğlencemize katkıda bulunacaklar. Millet aç, susuz, perişan, parasız, devletin kasası tam-takır, biz her şey normalmiş gibi eksik kalan eğlence ihtiyacımızı gideriyoruz, üstelik kovid-19’da pikin pikini yaptığımız bir ortamda, her yanımız kıpkırmızı iken.
Bir hatırlatma:
Festival eğlencesinin olduğu gecenin gündüzünde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Görevlisi Muhammet Asena, “2. doz aşılama oranında yüzde 47,3 civarındayız, aşılama ve kurallara uymazsak yeni bir pik ile karşı karşıya kalabiliriz.” Diyerek tehlikeye işaret ediyor etmesine de, takan kim?
Hani tasarruf tedbirleri vardı?
Hadi diyelim ki, bilimi, ilimi takmadınız, Cumhurbaşkanlığının tasarruf genelgesini de takmıyorsunuz!
Cumhurbaşkanlığının 2021/14 sayılı tasarruf tedbirleri genelgesi, ‘Kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılması her kamu kurumu ve görevlisi için bir görev ve aynı zamanda bir mecburiyettir.’ diyor, demesine de, takan kim?
‘Kaş yaparken göz çıkarmak’ dedikleri de bu olsa gerek.
İstediğiniz dilde davet yapın, bu yapılanlar, bu davet doğru değil. Sadece festival eğlencesine katılanların değil, onların üzerinden bizim de canlarımıza bir kasıt söz konusudur. İnsan hakları açısından da dava konusu bile olabilir. Tasarruf tedbirlerine uyulmadığı gerekçesiyle soruşturma açılıp açılmaması konusuna ise hiç girmeye gerek yok, çünkü açılmayacak.
O nedenle; organizasyon için ses düzeni taşıyan TIR’ın nereden geldiğini, maliyetinin ne olduğunu, deveciklerin kira bedelinin ne olduğunu, reklam, falan filan için harcanan paranın ne olduğunu da sormuyoruz, sormayacağız!
Kentte vaka sayısı inşallah bu saatten sonra artış göstermez.
Gösterirse de sorumlusu bu organizasyonu yapanlardır.
Bunun adı karpuz değil, korona festivali!
Ayıptır, ayıp!
Mahalle yanıyor, saç taratmayın!
 
 
 
 
 
 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.