Kayapınar Belediyesi yardım kampanyasını daha çok artırma kararı aldı

Kayapınar Belediyesi Rojava ve Şengal halkıyla dayanışma amacıyla sürdürdüğü yardım kampanyanın daha aktifleşmesi için yerel market sahipleriyle toplantı düzenledi.

Toplantıya DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gülten Kışanak, Kayapınar Belediyesi Eş Belediye Başkanları Mehmet Ali Aydın, Fatma Arşimet ve yerel market yöneticileri katıldı.

Diyarbakır halkının belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının başlattığı yardım kampanyasını büyük fedakârlıklarla destek olduğunu belirten DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, “ Şengal ve Rojava büyük bir onur ve kahramanlık mücadelesi veriliyor. Ancak yaşananlardan kaynaklı güç etmek zorunda kalan binlerce yurttaşımız zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Belediyelerimizin katkılarıyla şu anda 50 bini aşkın kişinin ihtiyaçları karşılanmakta. Hükümetin hiçbir katkısı yok. Yerel marketlerde yardım kampanyası katkı amaçlı başlatılan yardım koli kampanyasının daha fazla aktifleştirilmesi için yerel market sahipleriyle bir araya gelerek kampanyanın daha fazla nasıl aktifleştireceğini tartışacağız “ dedi.

Diyarbakır’da Rojava ve Şengal bölgesinden göç eden 20 bini aşkın kişinin yaşadığını belirten HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, “ Belediyelerimiz, kurum ve kuruluşların devam ettirdikleri kampanyalar sonucu göç edenlerin ihtiyaçları karşılanıyor. Kış mevsimi ve acil insani ihtiyaçların karşılanması için kentimizdeki yerel marketlerin destek verdiği yardım kampanyasının daha aktifleştirilmesi için herkesin daha çok çaba göstermesi gerek. Bu anlamıyla halkımızın kampanyaya verdiği desteği daha çok artırması gerek “ çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri