Kışanak: Bu aynı zamanda ulusal bir duruşu temsil ediyor

Federal Kürdistan Bölgesi'nden HDP'ye destek vermek için bölgeye gelen Goran Hareketi milletvekilleri

Evar İbrahim, Pari Salih, Sherko Hama Amin, Omed Hama Ali, Irak Parlamentosu Milletvekili Mesut Haydar ve Süleymaniye Belediyesi Meclis Üyesi Hewser Hoşyar, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ı makamında ziyaret etti.


Ziyarete konuşan milletvekili Evar İbrahim, 5 gündür bölge illerinde bulunduklarını ve HDP'nin seçim çalışmalarını yakından takip ettiklerini kaydetti. İbrahim, "HDP'nin yüzde 10 barajını aşması gerekiyor. Baraj engelini aşmamız için tüm Kürtler birlik oluşturmalıdır. Bu anlamda bizler yürekten ve gönülden sizlerleyiz" dedi.

Haydar: HDP bütün renklerin sesi

HDP'nin baraj sorunu bulunmadığını ve barajı geçeceğinden emin olduğunu dile getiren Irak Parlamentosu Milletvekili Mesut Haydar, seçimler dolayısıyla bölgede bir çok yeri gezme imkanı yakaladıklarını ve HDP'nin sadece Kürtler değil bütün renklerin sesi olduğunu gördüklerini ifade etti. Türkiye halklarının HDP'ye destek verdiğine dikkat çeken Haydar, Goran Hareketi olarak sürekli HDP ile dayanışma içinde olacaklarını belirtti

Destek imzaları Kışanak'a verildi

Haydar'ın konuşmasının ardından Süleymaniye Belediyesi Meclis Üyesi Hewser Hoşyar, YNK, Goran ve KDP belediye meclis üyelerinin HDP'ye destek deklarasyonu nedeniyle topladıkları 225 imzayı Kışanak'a sundu.

Kışanak; Kazanılacak başarı herkesin başarısı olacak

Seçimlerde bugün burada bulunan misafirlerinin de emeği olacağına vurgu yapan Kışanak, ortaya çıkacak başarının da herkesin ve Goran Hareketi'nin de başarısı olacağını ifade etti. Seçime destekten dolayı Güney Kürdistan'dan gelenlere halkında büyük bir ilgisinin olduğunu söyleyen Kışanak, misafirlerini HDP'nin bugün İstasyon Meydanı'nda düzenleyeceği mitinge davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri