Kulp Belediyesi eşbaşkanlarının duruşması ertelendi

İçişleri Bakanı kararıyla görevlerinden uzaklaştırılan Kulp Belediye Eşbaşkanları Mehmet Fatih Taş ve Fatma Ay’ın yargılandığı davanın duruşması ertelendi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Ağaçkorur Mahallesi Beyrok mevkiinde, 12 Eylül'de 7 kişinin hayatını kaybettiği patlama nedeniyle görevden alınarak tutuklanan Kulp Belediye Eşbaşkanları Mehmet Fatih Taş ve Fatma Ay ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Eşbaşkanı Mehmet Abidin Karaman, Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş, HDP'den belediye başkan adaylığı Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedilen Mehmet Emin Ay, Kulp Belediye Meclis üyesi Yücel Çete, kepçe operatörü Ümit Fidan hakkında, “tasarlayarak öldürme”, “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma” ve “yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme"  iddiasıyla Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 2’inci duruşması görüldü. Yargılananların katılmadığı duruşmada avukatları hazır bulundu.

Savcının tahliye itirazına ret kararı

Gelen evrakların okunmasıyla başlayan duruşmada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sanıklar hakkında önceki celse verilen tahliye kararına yaptığı itirazın, Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce reddedildiği kaydedildi.

 Eksikliklerin giderilmesi talebi

İddia makamı, gizli tanıklar “Çıngırak 1” ve “Çıngırak 2”nin hazır edilmesi için yazılan müzekkere cevabının beklenilmesine, ifadesi alınmayan müştekiler için gerekli işlemlerin yapılması talebinde bulundu.

 Sanık avukatları da eksik hususların giderilmesi talebinde bulundu.

 Adli kontrol tedbirleri kaldırılmadı

 Mahkeme heyeti, yargılananlar hakkında daha önce verilen adli kontrol tedbirinin devamına karar vererek duruşmayı 17 Haziran’a erteledi. (Kaynak: MA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri