Kültür Festivali

Bilal Yavuz
İki sene evvel gazetemizdeki ilk yazılarımdan birinde Diyarbakır için esaslı bir festivalin gerekliliğinden bahsetmiştim.
Şimdi bir adım atılışını görmek bizi ziyadesiyle memnun etti.
Hem yaraları sarmak için her sene gerekliydi, hem aziz şehrin kadim medeniyetine bir vefa borcuydu.
Elbette cıvıtmadan, ağırbaşlı bir şekilde gerçekleşmeli. Festival takvimine baktım, içinde kente gelecek bir iki gereksiz olsa da genel itibariyle dolu dolu bir program var.
Dursun Ali Erzincanlı ağabeyin gelişine ayrı bir sevindim, şüheda sahabe bölgesinde peygamber şiirlerinin okunması muhteşem bir kültür etkinliği...
Bu festival istikbalde rayına oturursa, kaliteli insanlarla ve çok dilli olarak desteklenirse eğer çok daha faydalı olacaktır.
Çok şükür, nice etkinliği basitleştiren batıdaki bazı belediye müteşairlerinden veya bazı tetikçi müptezellerden kimse yok, inşallah gelecekte de olmaz...
İktidarın değişmesini en çok istediğim dönemde olmama rağmen sonunda böyle bir işe girişmesi takdire şayan, inşallah yerine gelecek iktidarlar da böyle bir hizmete vesile olur, bu güzelliği terk etmez, şu vefa borcunu ödemezse zaten başa gelen zümre kim olursa olsun iktidar olmasın da!
Diyarbakır'a istihdam ve yeterli sağlık hizmetinden sonra en gerekli hizmet kültürel alanda... Bu şehir kültürün başkentlerinden çünkü, hala edebiyat ve şiir atölyeleri yok, hala yeni yazarların ve şairlerin ve eleştirmenlerin yetişeceği kültür konakları yok, hala edebiyat ve kültür alanında tecrübeli eğitmenleri yok, festivallerle beraber buna da önem verilirse şayet elbette yeni Cahit Sıtkı'lar, Ahmed Arif'ler, Sezai Karakoç'lar mutlaka yeşerecektir.
Şayet gerekli lojistik sağlansaydı, bizim gibi gençliği edebiyat dergilerine edebi eserler üreterek geçmiş, edebi kitapları bulunan kalem ehli, yeni yazar adayı gençleri gönüllü olarak yetiştirecekti...
Gel gör ki hala bu konuda ne bir adım var ne de bir diyalog bilinci...
Kültürel festival inşallah şehir için hayırlı olur, güvenlik önlemleri de umarız had safhada olur.
Rahman makbul eylesin.
Gençlerimize iyi şenlikler dilerim...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.