Şehmus KIZILASLAN / Özel Haber
TİGRİS HABER - Diyarbakır şampiyonu olan Megaron Kadın Voleybol Takımı, bölge şampiyonası finallerine katılma hakkı kazandı.
Kadın sporcular şampiyonluğu halay çekerek kutladı
Diyarbakır’da sporsever iş insanı Bülent Oğuz tarafından kurulan Megaron İnşaat Diyarbakırspor Kulübü, ilk şampiyonluğunu voleybolda elde etti. Kulübün kadın voleybol takımı, Diyarbakır’da oynanan ilk etap müsabakalarını başarıyla tamamladı. Ardından Bölge Şampiyonası etap maçlarında karşılaştığı 4 rakibini de farklı skorlarla mağlup ederek firesiz şekilde şampiyonluğa ulaştı.
Şampiyonluğun ardından büyük sevinç yaşayan kadın voleybolcular, başarılarını Diyarbakır yöresine ait halay çekerek kutladı. Sahada halay çeken sporcuların görüntüleri renkli anlara sahne oldu.
Gözler yükselme maçlarında
Son olarak Lice Gençlikspor ile oynanan karşılaşmanın ardından sahaya inen Kulüp Başkanı Bülent Oğuz, teknik heyet ve oyuncuları tebrik etti.
Gençleri spora teşvik etmek amacıyla kulübü kurduklarını belirten Oğuz, voleybolda ilk hedeflerine ulaştıklarını ifade ederek, bundan sonraki hedeflerinin 2. Lig’e yükselmek olduğunu söyledi.
Lig’e yükselme Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenecek Türkiye Şampiyonası finalleri ise 24, 25 ve 26 Nisan tarihlerinde federasyonun daha sonra açıklayacağı şehirde gerçekleştirilecek. Megaron İnşaat Diyarbakırspor Kadın Voleybol Takımı, bu finallerde 2. Lig bileti almak için mücadele edecek.