Nüfusun yüzde 80'i çok yüksek riskli şehirlerde yaşıyor

Türkiye nüfusunun yüzde 80'i çok yüksek risk grubundaki şehirlerde yaşıyor.

Sağlık Bakanı Fahtettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Türkiye, salgındaki en zor günlerini geçirmektedir. Kovid-19 risk haritası, nüfusun yüzde 80'inin çok yüksek risk grubundaki şehirlerde yaşadığını ortaya koyuyor. Yeni vakaların yüzde 85'i İngiltere mutasyonu kaynaklıdır” ifadelerini kullandı.

Aşılama vaka sayısını azalttı

65 yaş üstü vatandaşların yüzde 23’ünün aşısını yaptırmadığını belirten Bakan Koca, “Kasım ayında yoğun bakıma yatan hastaların yüzde 69'unu 65 yaş üstü oluştururken bugün bu oran yüzde 53'lere kadar düştü. 65 yaş üstü vatandaşların 1 Ocak itibarıyla toplam vaka içindeki oranı 17,7 iken şimdi yüzde 8,2. Aşılama sonrası neredeyse yarı yarıya düştü. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yüzde 23,6'sı, aşısı tanımlandığı halde halen aşısını yaptırmış durumda değil” diye konuştu.

26 milyon doz Sinovac aşısı geldi

Ramazan ayına özel tedbirler konusunda kabineye alternatif öneriler sunacaklarını ifade eden Koca, aşılara ilişkin olarak ise şunları söyledi:  “(Sinovac aşısı) Bugüne kadar gelen miktar 26 milyonu geçti. Önümüzdeki haftalarda daha önemli sayıda aşının gelebileceğini tahmin ediyorum. Sputnik V, ülkemizde Faz 3 çalışması yapılamadı. Türkiye olarak inceleme başlattık. Ara sonucu olumlu görünüyor. Son 1 haftada 3 kere Rus Sağlık Bakanı mevkidaşım ile görüşmüş oldum. Uğur Şahin hoca ile temas halindeyiz. 'Haziran ayında en az 30 milyon doz BioNTech aşısı gelebilir diyebilirsin' dediler.”

(Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri