O ülkedeki tüm askerler “dron savaşçısı” olacak

Güney Kore, modern savaş doktrininde köklü bir değişime gidiyor. Savunma Bakanlığı, orduda görev yapan tüm personelin dron operatörü olarak eğitileceğini açıklayarak, askeri stratejide yeni bir dönemin kapısını araladı.

TİGRİS HABER - İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Savunma Bakanı Ahn Gyu-back, yaptığı açıklamada “Tüm askerler dronları ikinci bir kişisel silah gibi kullanabilmeli” ifadelerini kullandı. Bu kapsamda kara, deniz, hava kuvvetleri ve deniz piyadelerinde görev yapan yaklaşık 500 bin askerin “dron savaşçısı” olarak eğitilmesi planlanıyor.

Savaşın doğası değişiyor

Bakan Ahn, özellikle Ukrayna savaşı ve Orta Doğu’daki çatışmaların, dronların savaş alanındaki etkisini açıkça ortaya koyduğunu vurguladı. Düşük maliyetli ve çok sayıda kullanılan insansız hava araçlarının, savaşın kurallarını yeniden yazdığına dikkat çekildi.

Uzmanlara göre bu dönüşüm, klasik askeri güç anlayışından daha esnek, hızlı ve teknolojik odaklı bir yapıya geçiş anlamına geliyor.

On binlerce dron yolda

Güney Kore ordusu, yeni strateji doğrultusunda dron kapasitesini de hızla artıracak. Planlamaya göre:

  • 2026 yılı sonuna kadar yaklaşık 11 bin ticari dron temin edilecek
  • 2029 yılına kadar bu sayı 60 bine çıkarılacak
  • 2030’a kadar 20 binden fazla düşük maliyetli, tek kullanımlık savaş dronu envantere girecek

Bu adım, dronların sadece keşif değil, doğrudan saldırı unsuru olarak da yaygın şekilde kullanılacağını gösteriyor.

Kuzey Kore vurgusu

Savunma Bakanlığı açıklamasında, Kuzey Kore’nin artan askeri kabiliyetlerine de dikkat çekildi. Pyongyang yönetiminin silah teknolojilerini geliştirmeye devam ettiği ve Güney Kore’deki askeri ile sivil hedeflere yönelik tehdit oluşturduğu ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri