TİGRİS HABER - Haber merkezimize ulaşan mahalle sakinleri, yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte site içerisindeki yeşil alanların büyük bölümünün kuruduğunu, düzenli sulama yapılmadığı için çocuk parklarının çevresi ile ortak kullanım alanlarının adeta bozkıra döndüğünü ifade etti.
Vatandaşların gönderdiği görüntülerde, apartmanlar arasındaki çimlerin tamamen kuruduğu, çok sayıda ağacın susuzluk nedeniyle yapraklarını kaybettiği ve yeşil alanların büyük ölçüde kahverengiye büründüğü görülüyor.
Mahalle sakinleri, özellikle çocukların kullandığı parkların çevresindeki yeşil alanların bakımsız olmasının hem görüntü kirliliğine neden olduğunu hem de yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini belirterek, düzenli sulama ve peyzaj bakımının yapılmasını istedi.