Okullar taşındı, öğrenciler mülteci gibi

Diyarbakır’daki Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesi’ndeki tadilat nedeniyle öğrenciler Ziya Gökalp Lisesi’ne nakledildi. Mevcudu 3 bine yükselen okul, ikili eğitime geçti, öğrenciler gece 20.30’a kadar okulda kalacak.

Çocuklar gece derste olacak!

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da yarım milyon öğrenci, bugün okula başlayacak. Ancak 2 yıllık ‘pandemi tatilinden’ sonra tablo oldukça vahim görünüyor.  Eğitim ödenekleri Ağustos ayında geldiği için, birçok okulda tadilat yeni başladı, bu nedenle de, tadilat yapılan okulların öğrencileri başka okullara nakledildi. Bunlardan biri de Dağkapı’daki Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesi. Lise binasında tadilat çalışması başlatıldığı için öğrenciler geçici olarak Ziya Gökalp Anadolu Lisesi’ne nakledildi. Ziya Gökalp Anadolu Lisesi’nin mevcudu bu nakille 3 bine yükseldi. Derslik azlığından dolayı, okul ikili eğitime geçmek zorunda kaldı. Hal böyle olunca öğlenci olan çocukların paydos saati 20.30’a çıktı.

‘Tadilat için geç kalındı’

Konuyla ilgili Tigris Haber’e konuşan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Emine Akşahin, kentte eğitim durumunun vahim olduğunu dile getirdi. Milli Eğitim Müdürü ile görüşmek için randevu talep ettiklerini ancak  “yoğunluk” gerekçesiyle müdür yardımcısı ile görüşebildiklerini belirten Akşahin, “Bize söylenen ödeneğin Ağustos’ta geldiği ve bunu kullanmak zorunda oldukları” dedi.

Ödeneği kullanabilmek için okullarda eğitime birkaç gün kala bazı okulların tadilata alındığına dikkat çeken Akşahin, “Neredeyse iki yıl okullar kapalıydı, tadilat işleri neden bitirilmedi?” diye sordu.

‘Öğretmenler blok dersle çözüm arıyor’

Taşınma yapılan bütün okulların ikili eğitime geçmek zorunda kaldığını belirten Akşahin, paydos saatlerinin de 19.00 ile 20.00 saatlerine kadar aksadığını söyledi. Öğretmenlerin paydos saatlerini erkene alabilmek için blok ders yapma yoluna gittiğine dikkat çeken Akşahin, “Blok ders demek, bir çocuğun 80 dakika derste kalması demek. Bu dünyanın hiçbir yerinde kabul edilebilir değil. Bağlar, Yenişehir ve Kayapınar’daki okullarda korkunç bir yığılma var. Sınıf mevcutları 50 ile 70 arasında değişiyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri