Organik Karacadağ pirincine festival

Dünyanın en kaliteli ve sağlıklı pirinci olan Diyarbakır'ın tescilli ürünü "Karacadağ Pirinci ", Çınar İlçesi'nde düzenlenen anlamlı bir etkinlikle görücüye çıktı.

TİGRİS HABER - Çınar Zerzevan Kalesi Yerel Eylem Grubu Derneği’nin düzenlediği “Çınar Karacadağ Bölgesi Yarımkaş Köyü Pirinç Festivali” büyük ilgi gördü.

7 bin hektarlık alanda 3 bin 500 ton ürün elde edildiğini belirten Çınar Kaymakamı Mehmet Fatih Günlü, "Amacımız bu coğrafi tescilli kaliteli pirincin tanıtımını hem yurt içinde hem yurt dışında yaparak dünyaya tanıtmaktır " dedi.

FESTİVAL HAVASINDA HASAD

Diyarbakır'ın dünyaca ünlü Karacadağ Pirinci'nin hasadı, Çınar'ın kırsal Yarımkaş Mahallesi'nde düzenlenen festivalle gerçekleştirildi.

Etkinliğe ilçe Kaymakamı Mehmet Fatih Günlü , Ziraat Odası Başkanı Cevat Delil , Et Ve Süt Kurumu Müdürü Hüseyin Altun ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte Karacadağ Pirinci hakkında değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Mehmet Fatih Günlü , verimli topraklarda yetişen bu pirincin şeker açısından düşük ,protein açısından yüksek kalitede olduğuna dikkat çekti.

"DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUZ"

Kaymakam Günlü," Her yıl bu bölgede yaklaşık 7 bin hektarda 3 bin 500 ton ürün elde ediliyor.Amacımız bu coğrafi tescilli kaliteli pirincin gerek yurt gerekse dünya genelinde tanıtımını yapmak ve burada emek harcayan çiftçilerimizle hasada katılmaktır. Hasadımız bereketli olsun " dedi.
Tarlada hasat yapan çiftçilerle sohbet eden Kaymakam Günlü, ürünün kalitesinden ve verimliliğinden oldukça memnun olduklarını sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri