Oruç uyku getirdi!

Diyarbakır’da son günlerde artan hava sıcaklıkları, oruçlu olan vatandaşların klimalı olan camilere akın etmesine ve burada uyumasına yol açtı.

Diyarbakır’da son günlerde artan hava sıcaklıkları, oruçlu olan vatandaşların klimalı olan camilere akın etmesine ve burada uyumasına yol açtı. Bu mekanların başında tarihi Ulu Cami geliyor. Cami içinde ilgi çekici görüntüler oluşuyor. Bazı vatandaşlar, camilerin bu şekilde kullanılmasına tepkili.

Diyarbakır’da son günlerde mevsim normallerinde seyreden sıcaktan bunalan oruçlu vatandaşlar, çareyi klimalı camilerde yatmakta buldu. Kentte, camilerde her Ramazan oluşan manzaralar bu yıl Ramazan‘ın ilk 25 gününde hava şartları iyi olduğu için yaşanmadı. Ancak son üç günde sıcakların yükselmesiyle vatandaşlar yeniden camilere yönelirken, eski bildik tablolar tekrarlandı. Vatandaşlar, başta Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami olmak üzere klimalı olan bazı camileri neredeyse otele çevirdi, ortaya çarpıcı manzaralar çıktı.

“Filistin’de zülüm var, biz burada uyuyoruz”

Oruçlu olmanın verdiği yorgunluk ile sıcak havalardan kaçan vatandaşlar ibadet etmek için geldikleri Ulu Cami’de serin ve gölge yerlerde uyuyarak namaz vaktini bekliyor. Bazı vatandaşların işi abartarak iftar saatine kadar uyuduğu camide ilginç görüntüler yaşanıyor.  Camiye gelen vatandaşların bir kısmı durumu normal karşılarken, bir kısmı ise yaşlıların yorgun olabileceğini ancak gençlerin uyumaması gerektiği hususunda tepkisini dile getirdi.

Bazı vatandaşlar,”Filistin’de kardeşlerimiz katlediliyor ama biz burada uyuyoruz. İsrail’in zulmü karşısında Müslümanlar uyuyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri