Oy ve Ötesi: 42 ilde 23 bin gönüllüye ulaştık

Seçimlerde en çok yaşanan kural ihlallerinin engelli, yaşlı veya okur-yazar olmayan seçmenlerin oy kullanmaları esnasında görülen usulsüzlükler olduğu belirtildi.

Gönüllü faaliyetleri ile seçim güvenliği konusunda farkındalık yaratan sivil inisiyatif Oy ve Ötesi, 1 Kasım seçimlerinde sandık gözlemciliği yapacak gönüllüler için ülke çapında eğitimlere başladı. 7 Haziran seçimlerine 1 ay kala 8700 gönüllüye sahip olduğunu hatırlatan Oy ve Ötesi, şu anda 42 il toplamında 23 bin gönüllüye ulaştığı belirtti.

T24'te yer alan habere göre, Doğu ve Güneydoğu illerinde de 7 Haziran yer almaya devam edeceğini söyleyen Oy ve Ötesi tarafından yapılan açıklamada, seçimlerde en çok karşılaşılan kural ihlallerinin başında engelli, yaşlı veya okur-yazar olmayan seçmenlerin oy kullanmaları esnasında yaşanan usulsüzlükler olduğuna dikkat çekildi.

İlk eğitim seminerini 4 Ekim Pazar günü İstanbul ’da Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde 1000 kişinin katılımıyla gerçekleştiren Oy ve Ötesi, yaklaşan genel seçimler öncesinde yaptığı çalışmaları ve hedefleriyle ilgili geldikleri noktayı gönüllüleriyle paylaştı. Seminerin açılış konuşmasında Oy ve Ötesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde 7 Haziran seçimlerinde var olduğu tüm şehirlerde yer almaya devam edeceğini belirtti. Şu anda 42 il toplamında 23 bin gönüllüye ulaştığı haberini gönüllüleriyle paylaşan Oy ve Ötesi, 7 Haziran seçimlerine 1 ay kala ise bu sayının 8700 civarında olduğunu hatırlattı.

EKİM'DE 250 EĞİTİM

Ekim ayı içerisinde tüm Türkiye ’deki Oy ve Ötesi gönüllüleri için farklı zamanlarda farklı il ve ilçe merkezlerinde, toplamda 250 adet eğitim düzenlenmesi planlanıyor. İstanbul’da yapılan eğitim semineri sonrasında yine Oy ve Ötesi’nin resmi web sitesi www.oyveotesi.org’dan ve tüm sosyal medya hesaplarından online eğitimler de gerçekleşecek.

Oy ve Ötesi'nin 1 Kasım'da görev alacağı iller ise şöyle: İstanbul, Ankara , İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Adana, Kocaeli, Mersin, Gaziantep, Hatay, Samsun, Denizli, Aydın, Muğla, Balıkesir, Diyarbakır, Kayseri, Tekirdağ, Van, Manisa, Konya, Çanakkale, Batman, Trabzon, Sakarya, Çorum, Malatya, Mardin, Sivas, Şanlıurfa, Isparta, Elazığ, Erzurum, Zonguldak, Yalova, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Adıyaman, Uşak, Kütahya, Amasya, Aksaray.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri