Rus Uçakları vurdu: 37 Ölü

Rus savaş uçakları, Suriye'de sivil yerleşim yerlerini ve hastaneyi hedef aldı. Saldırıda 37 kişinin öldüğü, 60 kişinin ise yaralandığını ileri sürüldü.
 


Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Suriye'nin İdlib iline bağlı muhaliflerin kontrolündeki Maarat El Numan Kasabası'na Rusya'ya ait savaş uçakları hava saldırısı düzenledi. Suriyeli yerel kaynaklar, hastane ve yerleşim yerlerinin hedef alındığı saldırıda 37 kişinin öldüğünü, 60 kişinin ise yaralandığını ileri sürdü.

4 BOMBA İSABET ETTİ

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nden (MSF) yapılan açıklamaya göre, örgütün İdlib yakınlarında destek verdiği bir hastane hava saldırısına uğradı. Öğle saatlerinde yapılan saldırıda uçaklardan atılan 4 bomba, Maarat El Numan Kasabası'nda yerleşim yerlerine ve medikal insani yardım örgütü Sınır Tanımayan Doktorlar ekibinin görev yaptığı bir hastaneye isabet etti. Saldırı sonrası binaların yıkılırken, çevredeki vatandaşlar enkaz altında kalan insanları kurtarmak için seferber oldu.

 

40 BİN İNSANI HASTANEDEN YOKSUN BIRAKTI

MSF yetkilisi Massimiliano Rebaudengo, "Kasıtlı bir şekilde sağlık tesislerine düzenlenen bu saldırıyı kınıyoruz. İdlib'deki bu hastanenin yıkılması 40 bin insanı hastaneden yoksun bıraktı" açıklamasında bulundu.

37 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yerel kaynaklar saldırıda 37 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralandığını bildirirken, ölü ve yaralılar arasında doktor ya da herhangi bir sağlık görevlisinin olup olmadığı konusunda kendilerine ulaşmış bir bilgi olmadığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri