Sağlık liselerinin avantajları

Sağlık liselerinden mezun öğrenciler çalışma yaşamına daha rahat katılıyor

Özel Barış Sağlık Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Barış, Sağlık Liselerinden mezun olan öğrencilerin, özel sağlık kuruluşlarında, kamu kuruluşlarında ve aynı zamanda kendi imkanlarıyla sağlık kabini açma imkanına sahip olduğunu söyledi.

Sağlık liselerinin koşulları

Sağlık Liselerinde başlayan öğrencilere Anadolu Meslek Lisesi programı uygulandığını belirten Barış, “9. Sınıftan 12. Sınıfa kadar sağlık derslerinin yanı sıra fizik, kimya, biyoloji ve matematik derslerini eksiksiz bir şekilde görmektedir. Ayrıca 12.sınıf öğrencilerimize YKS ve KPSS’ ye yönelik hafta sonu kursları da verilmektedir. 12.sınıfta öğrenciler Haftanın 3 günü okulun belirlediği hastanelerde staj görmektedirler. Aynı zamanda stajyer öğrenciler staja gittiği yıl içerisinde sigorta primleri ödenmekte ve asgari ücretin 1/3 oranında maaşlarını almaktadırlar. Mezun olan öğrenci Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı diplomalarını alarak Ortaöğretim Sağlık Personeli unvanını almaktadırlar.” diye konuştu.

Sağlık Meslek Liselerinin önü açık

​Türkiye’de yapılan istihdamlarda sağlık meslek liselerinin önemli yer tuttuğunu ifade eden Barış, “En son 2018 yılında İŞKUR vesilesiyle 6 bin 900 sağlık lisesi mezunu istihdam edildi. Sağlık Meslek Liselerinden mezun olan öğrenci üniversite tercihlerinde 2 yıllık sağlık bölümlerini tercih ederse ek puan almaktadır. Sağlık Liselerinden mezun olan öğrenciler YKS sınavı ile tıp, hukuk. Diş hekimliği, mühendislik vb. bölümlere de yerleşebilmektedirler. Aynı zamanda KPSS sınavı ile atamaları yapılan sağlık lisesi mezunları hem hastanede çalışıp hem de üniversite de bölümlerini okuyabilmektedir.” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri