Sahipleri tarafından terk edilen  8 yapıya yıkım

Diyarbakır’da merkez Bağlar İlçe  Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sahipleri tarafından terk edilen ve zamanla harabeye dönüşerek zararlı alışkanlıkların meskeni haline gelen Fatih Mahallesi’ndeki  8 metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi. Öte yandan Bağlar Belediyesi, koronavirüse karşı çöp konteynerlerini dezenfekte ediyor.

TİGRİS HABER - Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, metruk yapılardan temizlenen bölgelerde vatandaşlar için sosyal alanlar oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Bağlar Belediyesi, eski Bağlar olarak bilinen bölgede bulunan terk edilmiş ve metruk hale gelmiş harabe yapılarla mücadelesini sürdürüyor. Göreve geldikten sonra kaçak yapılaşma ve vatandaşların huzurunu bozacak duruma gelen eski yapılarla ilgili çalışmalara ağırlık veren Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatı ile Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekiplerin şu ana kadar 250’ye yakın yıkım gerçekleştirerek çeşitli suçların meskeni haline gelen yapıyı ortadan kaldırdığı bilgisi verildi.

Son olarak vatandaşların şikayetlerine konu olan Fatih Mahallesi 83.sokaktaki 30 yıllık 8 yapının yıkımı gerçekleştirildi. Emniyet ile Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğü’nun raporları doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında bu bölgeler  temizlendi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, metruk yapılardan temizlenen bölgelerde vatandaşlar için sosyal alanlar oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Beyoğlu,”Eski Bağlar olarak bildiğimiz bölgemizde böyle çok yapı var. Vatandaşlarımız haklı olarak durumdan rahatsız.  Emniyet ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nun talebi ve raporları doğrultusunda yıkımları gerçekleştiriyoruz. Amacımız bu harabe yapıların yerine buralarda çocukların oyun oynayabileceği, vatandaşların nefes alabileceği sosyal alanlar inşa etmek. Bu da inşallah Kentsel Dönüşüm projesi ile olacak. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizler için talimat anlamına gelen yatay şehirler düşüncesine uygun olarak modern bir Bağlar inşa etmek hedefimizdir.” diye konuştu.

Bağlar Belediyesi’nin geçen yılın sonunda hazırlayıp Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’na sunduğu Kentsel Dönüşüm raporuyla ilgili gözler bakanlığın vereceği son karar ve ona göre hayata geçireceği yeni süreçte.

Virüs yayma riskine karşı çöp konteynerleri dezenfekte ediliyor

Bağlar Belediyesi,yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde önemi artan temizlik konusunda çalışmalarını sürdürürken, tahrip olan çöp konteynerleri bakım ve onarım çalışmaları yapılarak yeniden vatandaşların hizmetine sunuldu. Temizlik Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, virüs yayma tehlikesine karşı konteynerleri ayrıca düzenli olarak dezenfekte ediyor.

Diyarbakır’ın AK Partili Bağlar İlçe Belediyesi’ne bağlı Temizlik Müdürlüğü ekipleri, yeni tip korona virüs salgını ile mücadelede öne çıkan en önemli korunma yolu olan temizlik konusunda  çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, çöp konteynerlerin bakım, onarım ve temizlik temizliğini gerçekleştirerek virüs yayma riskine karşı önlem alıyor. Çalışmalarda ilçe genelinde kurulan konteynerlerin bakım ve onarımı yapılıp dezenfekte edildikten sonra yeniden vatandaşların hizmetine sunuluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Toplum-yaşam Haberleri