Şirvan Oktay GÖRER
TİGRİS HABER - Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, yaklaşık 7 yılın ardından özgürlüğüne kavuştu. Edirne Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan Mızraklı, tahliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevinden çıktı.
Mızraklı’yı cezaevi önünde ailesi ve çok sayıda kişi karşıladı. Tahliyesinin ardından İstanbul’a geçen Mızraklı, hayatını kaybeden siyasetçi Sırrı Süreyya Önder’in mezarını ziyaret etti. Mızraklı ayrıca akademisyen ve sosyolog İsmail Beşikci ile telefonda görüşen Mızraklı, daha sonra Diyarbakır’a gitmek üzere yola çıktı.
DİYARBAKIR’DA YOĞUN KARŞILAMA
Mızraklı, akşam saatlerinde havayoluyla Diyarbakır’a geldi. Tahliye olan Mızraklı’ya DEM Parti milletvekilleri de eşlik etti.
Diyarbakır Havalimanı’nda Mızraklı’yı Yeni Parti Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, DEM Parti Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Rüştü Tiryaki, Cengiz Çandar, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda yurttaş karşıladı. Havalimanında Mızraklı için “hoş geldin” mesajları verilirken, karşılamaya katılanlar uzun süre Mızraklı’ya desteklerini gösterdi.
Mızraklı, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı seçilmiş, görevinden alınmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.